Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων. Την ίδια συμπαράσταση εκφράζει και σε όσους ζουν τον τρόμο των ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και της προσφυγιάς που έπεται, της καθημερινής εκμετάλλευσης των χωρών τους και του μίσους που την ακολουθεί.


 

Τα αποτελέσματα των τελευταίων επιθέσεων τόσο στο Παρίσι, όσο και στις Βρυξέλλες, είναι απλά στην ανάγνωσή τους με την πρώτη ματιά, αφού ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για τείχη που πρέπει να υψώσει η «πολιτισμένη» Ευρώπη για να κρατήσει απέξω τους «τρομοκράτες», δημιούργημα της δικής της πολιτικής και αφού ο στρατός βρίσκεται ήδη στα κέντρα των δύο πόλεων, σύμφωνα με τις επιταγές της τελευταίας Συνόδου του ΝΑΤΟ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι παντού και πάντα, για οποιονδήποτε λόγο και αν γίνονται τέτοιου είδους επιθέσεις, τα μοναδικά θύματα είναι οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι. 


Η βία είναι επακόλουθο της βίας. Η Ευρώπη θερίζει τις θύελλες που έσπειρε. Είναι καιρός οι λαοί να αποφασίσουν να αγωνιστούν για να αποτινάξουν το ζυγό του ιμπεριαλισμού από τις χώρες τους. Να μη δεχθούν να γίνουν έρμαια του μίσους που αυτός σπέρνει ανάμεσά τους. Να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους για να γίνουν αφέντες στον τόπο τους. Να σταματήσουν τέτοιου είδους ενέργειες, οι συνέπειες των οποίων θα στραφούν ενάντιά τους. Εχθρός δεν είναι κανένας γειτονικός λαός αλλά ο ιμπεριαλισμός.


 

Αθήνα, 23 Μάρτη 2016   

< Προηγούμενα   Επόμενα >