Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Ζήτω η 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Ζήτω η 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ζήτω η 8 Μάρτη

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) στα Προπύλαια, στις 8 Μάρτη 2016, στις 6 το απόγευμα.

Η μέρα αυτή, που είναι αφιερωμένη στο «άλλο μισό του ουρανού», μπορεί και πρέπει να γίνει για τον ελληνικό λαό αφετηρία για νέους αγώνες, για να διαφυλαχτούν όχι μόνο η εργασία και το μεροκάματο αλλά και η αξιοπρέπειά μας, η ειρήνη στην περιοχή μας, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και η απεξάρτησή της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώσπου να γίνουμε αφέντες στον τόπο μας.  Η ΕΕΔΔΑ στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στις γυναίκες εργάτριες, αγρότισσες, επιστήμονες, άνεργες, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης. Δηλώνει την αταλάντευτη στήριξή της στους αγώνες τους, στο πλευρό της εργατικής τάξης της κάθε χώρας.

Στέλνει ιδιαίτερο μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες, που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, αποδιωγμένες από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, εκμετάλλευση και καταπίεση. Τις καλεί να στρατευτούν στο πλευρό της εργατικής τάξης στις χώρες προορισμού τους ή σε όποια χώρα βρίσκονται. Γιατί μόνο ο ενωμένος αγώνας ντόπιων και μεταναστών θα είναι αποτελεσματικό όπλο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την πολιτική του που δημιουργεί φτώχεια και αναγκαστική προσφυγιά.

Όλοι στη συγκέντρωση της 8  Μάρτη 2016 στα Προπύλαια

                                                                               
        
                                                                  
Αθήνα, 3 Μάρτη 2016

< Προηγούμενα   Επόμενα >