Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow - Αναζητήση άρθρου arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016 ΣΤΙΣ 6, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στηρίζει το κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και συμμετέχει στη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Πέμπτη, 25 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα.

Για άλλη μια φορά η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορές ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το προσφυγικό, που η δική τους πολιτική δημιούργησε και όξυνε. Σαν αποτέλεσμα, η ελληνική κυβέρνηση, υποχωρώντας στις αξιώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, βρήκε την πιο επικίνδυνη «λύση» στο πρόβλημα, δηλαδή να επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να γίνει τοποτηρητής στο Αιγαίο.    


Τη λύση αυτή, την οποία με περίσσιο θράσος η κυβέρνηση παρουσιάζει σαν κορυφαία, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί δίνει το πράσινο φως για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας έτσι τον ελληνικό λαό, παρά την εκφρασμένη θέλησή του, σε ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς με άμεσα ορατό τον κίνδυνο για την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχής.

Πότε διασφάλισε το ΝΑΤΟ τα συμφέροντα της χώρας μας, ή οποιασδήποτε άλλης χώρας; Όταν εξασφάλιζε τη στρατιωτική και πολιτική επικυριαρχία των ΗΠΑ στη χώρα μας με το Σχέδιο Μάρσαλ; Όταν σχεδίαζε τη διχοτόμηση της Κύπρου με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας στην Ελλάδα; Όταν φρόντιζε να συμπληρώσει το καταστατικό του με την αναφορά ότι «όταν μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ επιτεθεί σε μια άλλη χώρα-μέλος του, το ΝΑΤΟ δεν έχει το δικαίωμα να επέμβει», φωτογραφίζοντας σαφώς το πρόβλημα των ελληνο-τουρκικών διαφορών;

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν θα προσφέρει καμιά απολύτως λύση στο προσφυγικό ούτε η ανάπτυξη των δυνάμεών του γίνεται γι’ αυτό το λόγο. Το ΝΑΤΟ ήρθε για να παραμείνει και να εξασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα επικυριαρχίας στην περιοχή. Προς το παρόν, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στη Συρία αλλά και με το νέο που ετοιμάζεται στη Λιβύη. Για αργότερα, με την ανάμιξη άλλων χωρών και των λαών τους.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να επαγρυπνεί και να προετοιμάζεται για να αποτρέψει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην περιοχή μας. Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, αν δεν βρουν αποφασιστική αντίσταση από τους λαούς, είναι βέβαιο ότι θα εμπλέκουν ολοένα και περισσότερες χώρες, ολοένα και περισσότερες περιοχές, τελικά όλους τους λαούς της γης στα γρανάζια της πολεμικής μηχανής τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016, ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 

     

                                                                                   Αθήνα, 22 Φλεβάρη 2016