Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Αποχαιρετισμός στο συναγωνιστή Ευάγγελο Μαχαίρα

 Στις 14 Νοέμβρη 2015 στη μία το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές αποχαιρέτισαν τον Ευάγγελο Μαχαίρα, που έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι.


Η ΕΕΔΔΑ απέστειλε στεφάνι και αντιπροσωπεία της παραβρέθηκε στη νεκρώσιμη ακολουθία για να αποτίσει φόρο τιμής στο για πολλά χρόνια μέλος, αντιπρόεδρο και συμπαραστάτη της.


Ο Ευάγγελος Μαχαίρας ξεκίνησε την αντιστασιακή του δράση από πολύ νωρίς. Παιδί ακόμα πήρε μέρος στην Αντίσταση κατά των χιτλερικών κατακτητών. Για τη δράση του αυτή κυνηγήθηκε άγρια. Η απελευθέρωση της χώρας μας τον βρήκε να αγωνίζεται στο πλευρό των κυνηγημένων. Και γι’ αυτή τη δράση του τιμωρήθηκε με εξορίες και φυλακίσεις. Η επταετής χούντα των συνταγματαρχών βρήκε στο πρόσωπο του Ε. Μαχαίρα έναν ανελέητο πολέμιο.


Ο Ε. Μαχαίρας από όποιο μετερίζι κι αν εργάστηκε, στάθηκε πάντα στο πλευρό των αδικημένων, ακλόνητος στις πεποιθήσεις του, αταλάντευτος στην ιδεολογία του. Σαν δικηγόρος υπερασπίστηκε τους διωκόμενους αγωνιστές στο μετεμφυλιοπολεμικό σκηνικό αλλά και στα κατοπινά χρόνια. Σαν μέλος του αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος αγωνίστηκε για την παγκόσμια ειρήνη, την καταπολέμηση της αδικίας, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε ορθοστατών και ορθοβαδίζων, παράδειγμα για όλους μας.

Η ΕΕΔΔΑ στέλνει τα θερμότερα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Ευάγγελου Μαχαίρα και δίνει υπόσχεση να συνεχίσει με το ίδιο σθένος τους αγώνες του.


Αθήνα, 14 Νοέμβρη 2015