Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 41ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
 Η ΕΕΔΔΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να τιμήσουν μαζί με τις λαϊκές και εργατικές δυνάμεις του τόπου μας την  41η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μπορεί 42 χρόνια μετά τον ηρωικό εκείνο ξεσηκωμό νεολαίας και εργαζομένων τα όνειρά τους να παραμένουν αδικαίωτα και τα αιτήματά τους απραγματοποίητα αλλά τα διδάγματα του αγώνα τους είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ, πιο αναγκαία για να γίνουν παράδειγμα για τη νέα γενιά, να της δείξουν το δρόμο του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, καταπίεση. 

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου γιορτάζεται μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση χτυπά αλύπητα την εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι μαίνονται για την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους, για το ξαναμοίρασμα εδαφών και αγορών ολόκληρων περιοχών δημιουργώντας ορδές κατατρεγμένων και κυνηγημένων που αναγκάζονται να αναζητήσουν σε άλλες χώρες την πολυπόθητη ειρήνη και το δικαίωμά τους στην εργασία, κάνοντας την κατάσταση ακόμα δυσκολότερη για τους λαούς της γης. Το φίδι του φασισμού επωάζεται για την ώρα που θα ξαναγίνει χρήσιμο για τα συμφέροντα των ισχυρών της γης. Οι λαοί οφείλουν να επαγρυπνούν.

Το Πολυτεχνείο ήταν και πρέπει να παραμείνει ένας φάρος που θα φωτίζει το δρόμο του λαού μας, τους αγώνες του ενάντια σε ψεύτικες υποσχέσεις και διλήμματα, ενάντια στις επιλογές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων να βάζουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ πάνω από τα συμφέροντα τα δικά του και της χώρας μας.

Για όλα αυτά οφείλουμε να πορευτούμε όλοι μαζί στα βήματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας να δώσουμε υπόσταση στα όνειρά μας, να κατακτήσουμε όλα τα εργασιακά και άλλα δικαιώματά μας που μας έχουν αφαιρεθεί, να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε περιοχή ειρήνης, ευημερίας, μακριά από καπιταλιστικές επιβουλές και σχέδια. Για ένα καλύτερο αύριο για μας και για τις μελλούμενες γενιές.

Όλοι την Τρίτη 17 Νοέμβρη και ώρα 5 το απόγευμα, Σταδίου & Αιόλου!

Αθήνα, 16 Νοέμβρη 2015