Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow Για την εκδήλωση αλληλεγγύης «Μαχητικά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης»
Για την εκδήλωση αλληλεγγύης «Μαχητικά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλληλεγγύης «Μαχητικά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης» που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοέμβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Αττικής. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για την Παλαιστίνη, ενώ στη συνέχεια χαιρέτισε ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μarwan Emile Tubassi και απαγγέλθηκαν ποιήματα Παλαιστινίων ποιητών. 


Ακολούθησε η τοποθέτηση της ΕΕΔΔΑ από τη Δέσποινα Μάρκου, προέδρου της ΕΕΔΔΑ. Μπορείτε να διαβάσετε την τοποθέτηση εδώ.Η τοποθέτηση της ΕΕΔΥΕ έγινε από την Ελπίδα Παντελάκη, γγ της ΕΕΔΥΕ και ακολούθησε απαγγελία ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου για τους αγωνιστές της Παλαιστίνης. Μπορείτε να διαβάσετε την τοποθέτηση εδώ.


   

Στην εκδήλωση διαβάστηκε χαιρετιστήριο μήνυμα του Δρ. Άκελ Τακάζ, από την Παλαιστινιακή Επιτροπή για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη, ο οποίος τόνισε ότι «η οργανωμένη κρατική τρομοκρατία ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στην κατεχόμενη Παλαιστίνη συνεχίζεται με τον πιο βάρβαρο και αιματηρό τρόπο και κλιμακώνεται καθημερινά αφού σκοτώνονται παιδιά και νέοι Παλαιστίνιοι από ένοπλους εποίκους και τον ισραηλινό στρατό». Από αυτή την άποψη σημείωσε ότι ο παλαιστινιακός λαός μας χρειάζεται σήμερα υποστήριξη και αλληλεγγύη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του ψηφίσματος, στο οποίο μεταξύ άλλων καταγγέλλεται «η συνεχιζόμενη σφαγή του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης από το ισραηλινό κράτος που στηρίζεται στους ΕυρωΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές». Επίσης καταδικάζεται η πολιτική των «ίσων αποστάσεων» που εξισώνει το θύμα με το θύτη, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην κρατική, στρατιωτική τρομοκρατία από το Ισραήλ και καταγγέλλεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και εντείνει τις στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ στο πλαίσιο της «στρατηγικής συνεργασίας». Τέλος, απευθύνθηκε κάλεσμα για να δυναμώσει με κάθε τρόπο και μέσο η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης. Μπορείτε να διαβάσετε το ψήφισμα εδώ. 

< Προηγούμενα   Επόμενα >