Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow - Αναζητήση άρθρου arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σπέρνουν φτώχεια, προσφυγιά και θάνατο

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων και τις πολιτικές που οδηγούν σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Η ΕΕ καλοδέχεται μόνο επιλεγμένο εργατικό δυναμικό, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων, και οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της. Για όλους τους υπόλοιπους μετανάστες και πρόσφυγες το μέλλον είναι οι ταλαιπωρίες, η πείνα, η καταστολή, η προσβολή κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος, οι πνιγμοί και ο θάνατος. Όπως είχαμε προειδοποιήσει, οι λεονταρισμοί της  ΕΕ για τους διακινητές ψυχών συνιστούν ένα απροκάλυπτο πρόσχημα και τα δουλεμπορικά κυκλώματα όχι μόνο δε χτυπιούνται, αλλά αντίθετα γιγαντώνονται.


Τα επεμβατικά σχέδια που απεργάζονται τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών με πρόσχημα το μεταναστευτικό (αφού η
  ΚΠΑΑ ενσωματώνεται στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση), θα είναι καταστροφικά για τους λαούς της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Από το Μάη του 2015 εκδόθηκε απόφαση για στρατιωτική επιχείρηση στη διαδρομή της Νότιας Κεντρικής Μεσογείου (EUNAVFOR). 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζει ενεργά την πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση, όπως άλλωστε έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η συγκυβέρνηση ανέλαβε μεγάλες ευθύνες όχι μόνο με τη συμφωνία της στις επικίνδυνες αποφάσεις που λήφθηκαν στις τελευταίες Συνόδους Κορυφής, αποφάσεις που επιτείνουν το αδιέξοδο και εντείνουν την καταστολή, αλλά και με την επιχείρηση εξωραϊσμού και συγκάλυψής τους στο όνομα της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Η ΕΕΔΔΑ χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που δείχνουν έμπρακτα ποιες είναι οι διαθέσεις του λαού μας, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο που σπέρνουν επί χρόνια οι μηχανισμοί του συστήματος και καλεί τα μέλη και τους φίλους της επιτροπής να δράσουν:

-Συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος για να εκφραστεί η αλληλεγγύη με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και η καταδίκη των ακολουθούμενων πολιτικών.

-Συμμετέχοντας στην καμπάνια συλλογής υπογραφών για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων (http://www.eedda.gr/vote). Οι υπογραφές θα επιδοθούν με  παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα.

-Συμβάλλοντας στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία της επιτροπής, Ηπείρου 5, στην Αθήνα, ώρες 10 π.μ. με 2 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3813052. Μαζεύουμε συσκευασμένα μπισκότα, χυμούς, γάλα μακράς διαρκείας, όπως επίσης παιχνίδια και είδη ζωγραφικής για παιδιά (ξυλομπογιές, μπλοκ, πλαστελίνη, ξύστρες, κλπ.).

Ενώνουμε τη φωνή μας για να απαιτήσουμε όλοι μαζί:

  • Επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, υποδοχή, περίθαλψη και μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές. Έκτακτη χρηματοδότηση από τον ΟΗΕ και την ΕΕ.
  • Εξασφάλιση ανθρώπινων χώρων προσωρινής φιλοξενίας με δωρεάν και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και νομική υποστήριξη με ευθύνη του κράτους.
  • Χορήγηση ασύλου και άλλων μορφών διεθνούς επικουρικής προστασίας στους  πρόσφυγες που διώκονται στη χώρα τους και ευρύτερα σε όσους βρίσκονται σε κίνδυνο, με διαδικασίες γρήγορες και  αξιόπιστες.
  • Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους έχουν προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ εξαιτίας του «Δουβλίνου» και της Συνθήκης Σένγκεν. Κατάργηση και των δύο αυτών συμφωνιών.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
  • Κλείσιμο των κέντρων κράτησης που εξακολουθούν να λειτουργούν, γκρέμισμα του  Φράχτη στον Έβρο και απομάκρυνση του FRONTEX.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποδέσμευση της χώρας μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. 

Η πραγματική αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων

 

Οκτώβρης 2015

< Προηγούμενα   Επόμενα >