Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των συνεχιζόμενων εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τα συνεχιζόμενα εγκλήματα ισραηλινών εποίκων και δυνάμεων κατοχής, καθώς και την απόφαση των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας να καταστείλουν τις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις οργισμένων Παλαιστινίων. Το Ισραήλ ενισχύει τις δυνάμεις του κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, τη στιγμή που η Γάζα, η Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ έχουν μετατραπεί σε καζάνι που βράζει εξαιτίας της βίας των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστίνιους. 

Καταδικάζει απερίφραστα τη στάση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τον ΟΗΕ που επιμένουν να βάζουν στην ίδια ζυγαριά θύματα και θύτες, συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δίνοντας «γη και ύδωρ» στο Ισραήλ που αποθρασυμένο από την ολοφάνερη στήριξη από τους ιμπεριαλιστές συνεχίζει το λουτρό αίματος, τους εποικισμούς, τη βίαιη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, κατηγορώντας το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού σαν τον κύριο υπαίτιο για όλα αυτά τα εγκλήματα.  

Καταδικάζει, επίσης, τη στάση της νέας «αριστερής» ελληνικής κυβέρνησης που, βαδίζοντας στην πεπατημένη όλων των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, συνεχίζει να δηλώνει απερίφραστη συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό, απέχοντας ωστόσο από την ψηφοφορία  για το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής να έχει δικαίωμα να αναρτά τη σημαία της στον ΟΗΕ. Κι αυτό για να μη βάλει σε κίνδυνο τις «πολύτιμες» εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες που συνεχίζει να υπογράφει με το Ισραήλ, ακριβώς όπως έκαναν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, τους οποίους κατηγορούσε με περίσσιο θράσος όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Η ΕΕΔΔΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται έως ότου γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού για:

- να αποχωρήσουν όλες οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής από τα παλαιστινιακά εδάφη 

- να ιδρυθεί ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με  πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ 

- να διαλυθούν όλοι οι ισραηλινοί εποικισμοί 

- να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις εστίες τους 

- να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι 

- να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής

- να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας

                                                                                5 Οκτώβρη 2015