Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τα εγκλήματα που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), για άλλη μια φορά, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα εγκλήματα που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Παλαιστίνη, εγκλήματα που γίνονται κάθε μέρα και πιο βίαια.


Το τελευταίο διάστημα είδαμε τη βάρβαρη δολοφονία ενός παλαιστίνιου βρέφους και το βαρύ τραυματισμό τριών μελών της οικογένειάς του μετά από τον εμπρησμό του σπιτιού τους από ισραηλινούς έποικους σε χωριό της Δυτικής Όχθης και τον ισραηλινό πρωθυπουργό  να δηλώνει, με περίσσια θρασύτητα, τον «αποτροπιασμό» του. Την ίδια στιγμή εβραίοι εξτρεμιστές, με επικεφαλής τον ισραηλινό υπουργό Γεωργίας και την υποστήριξη δεκάδων ισραηλινών αστυνομικών, εισέβαλαν σε τέμενος. Είδαμε ισραηλινούς στρατιώτες να εφορμούν σε προσφυγικό καταυλισμό και να δολοφονούν 16χρονο Παλαιστίνιο με το σαθρό πρόσχημα ότι καταδίωκαν ακτιβιστές που θεωρήθηκαν ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες.  Γίναμε μάρτυρες της σύλληψης 100 παλαιστινίων γυναικών που μοναδικό τους «έγκλημα» υπήρξε η προστασία ιερού για τους μουσουλμάνους χώρου από εισβολή ακραίων εβραίων. Επίσης, τη δολοφονία ενός νεαρού Παλαιστίνιου στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας με μοναδική κατηγορία ότι πλησίασε το φράχτη ασφαλείας για να πετάξει πέτρες στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.  Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.


Για όλα τα δεινά που έχει υποστεί ο παλαιστινιακός λαός όχι μόνο το τελευταίο αυτό διάστημα αλλά και σε όλη τη διάρκεια ύπαρξης του ισραηλινού κράτους, καταγγέλλουμε τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που, ενώ στα λόγια υποστηρίζουν «το δίκιο των Παλαιστινίων», με τις πράξεις τους ακυρώνουν αυτή την υποστήριξη και δυναμιτίζουν τις προσπάθειες της Παλαιστίνης στην εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στο πρόβλημά τους.


Καταγγέλλουμε επίσης την ελληνική «αριστερή» κυβέρνηση που συνεχίζει στα ίδια βήματα όλων των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων όταν με περίλυπο ύφος δίνει τα συλλυπητήριά της στην Παλαιστινιακή Αρχή για όλα αυτά τα εγκλήματα και, την ίδια ώρα, επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες στρατιωτικές και εμπορικές συμφωνίες με την κυβέρνηση του Ισραήλ και πραγματοποιεί κοινά γυμνάσια με ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο ακόμα περισσότερο την επιθετικότητα του Ισραήλ.


Η ΕΕΔΔΑ απαιτεί εδώ και τώρα να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση κάθε είδους συνεργασία με το Ισραήλ, να σεβαστεί τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για:   

 

- Αποχώρηση όλων των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης

- Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

- Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

- Επιστροφή όλων των  προσφύγων στις εστίες τους

- Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

- Γκρέμισμα του Τείχους της Ντροπής


 

Αθήνα, 5 Αυγούστου 2015