Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ: 70 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με την ευκαιρία των 70 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου καθημερινά αυξάνονται απειλητικά προσεγγίζοντας την περιοχή μας ολοένα και περισσότερο, είναι πιο αναγκαία από ποτέ η συστράτευση όλων στον κοινό αγώνα για την αποτροπή μιας νέας πολεμικής σύρραξης που θα εμπλέκει και τη χώρα μας.


Οι ιμπεριαλιστές, στην προσπάθειά τους να ξαναμοιράσουν εδάφη και αγορές για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, ανάβουν φωτιές πολέμου παντού. Για την εξασφάλιση της επιτυχίας των σχεδίων τους στηρίζουν κυβερνήσεις, ανάμεσά τους και οι δικές μας, τόσο οι παλιότερες όσο και η σημερινή, που βαδίζει αποφασιστικά στα βήματα των προκατόχων της. Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ελλήνων και Ισραηλινών για ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλουτίστηκαν με τη συνεκπαίδευσή τους για πολεμική δράση στο Ιράν από τους σημερινούς. Στα λόγια εκφράζουν τη ΄΄συμπόνια΄΄ τους για τους λαούς που ματώνουν από ιμπεριαλιστικές πολεμικές μηχανές ενώ στα έργα υπονομεύουν τα δικαιώματά τους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων, ντόπιων και ξένων.


Η αποφασιστική και αταλάντευτη απόκρουση όλων αυτών των σχεδίων και η αποτροπή επανάληψης ενός πυρηνικού ολέθρου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον ενωμένο αγώνα των λαών όλης της γης με όπλο τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Μόνο έτσι θα ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο, με ειρήνη, δικαιοσύνη και προκοπή για όλους τους λαούς.

                                                                                           Αθήνα, 4 Αυγούστου 2015