Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow - Αναζητήση άρθρου arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: H ΕΕΔΔΑ στο Διήμερο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για Έλληνες και μετανάστες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: H ΕΕΔΔΑ στο Διήμερο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για Έλληνες και μετανάστες

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα πάρει μέρος και φέτος στο Πολιτικό-Πολιτιστικό Διήμερο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για Έλληνες και μετανάστες στο πάρκο ΦΙΞ, στις 19 και 20 Ιούνη και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να παραβρεθούν.

Ανάμεσα στα άλλα υλικά που θα διακινεί θα είναι και το παρακάτω κείμενο για συλλογή υπογραφών με τίτλο «Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο»:

«Μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στις θάλασσες της χώρας μας και της Μεσογείου γενικότερα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θέλουμε να τονίσουμε τα εξής για τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό:

 

- H «παράνομη μετανάστευση» και η «καταπολέμηση των δουλεμπόρων» προσφέρουν νέο άλλοθι για στρατιωτικές θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. H ενίσχυση της ΚΠΑΑ και η δήλωση Γιούνκερ για τη μετατροπή του Ευρωστρατού σε μόνιμο σώμα, ο ακόμα μεγαλύτερος συντονισμός δράσης της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, έρχονται και δένουν με τα προσχηματικά διαγγέλματα της ΕΕ.

- Τα δουλεμπορικά κυκλώματα όχι μόνο δεν θα χτυπηθούν με την ένταση της καταστολής σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, αλλά, αντίθετα, θα γιγαντωθούν ανεβάζοντας τις τιμές των δουλεμπόρων, που θα χρησιμοποιούν ακόμα πιο ριψοκίνδυνα δρομολόγια με νέες πολύνεκρες τραγωδίες.

- Η θωράκιση της Σένγκεν, η διατήρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου και ευρύτερα όλων των μηχανισμών άγριας καταστολής προσφύγων και μεταναστών, σημαίνουν ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να κρατά εγκλωβισμένους στην Ελλάδα ή την Ιταλία χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν προορισμό άλλες χώρες.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες όχι μόνο με τη συμφωνία της στις επικίνδυνες αποφάσεις που λήφθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής και επιτείνουν το αδιέξοδο στο ζήτημα της μετανάστευσης αλλά και με την επιχείρηση εξωραϊσμού και συγκάλυψής τους στο όνομα της "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης". Συμμετέχει ενεργά στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, δηλώνει την προθυμία της να πάρει μέρος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ετοιμάζονται στη Β. Αφρική και στη Μέση Ανατολή, με τα διάφορα προσχήματα, που μόνο τραγικές συνέπειες μπορούν να έχουν για τους λαούς της περιοχής. Καταδικάζουμε τα παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση πάνω στη δυστυχία των μεταναστών, με γενικόλογες εξαγγελίες και κενές υποσχέσεις.  

 

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους, θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής και της δίψας των μονοπωλίων για κέρδη  και καλούμε να εκφραστεί με πολύμορφο τρόπο η αλληλεγγύη, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται από τα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς του συστήματος, που στοχεύουν να στρέψουν τους Έλληνες εργαζομένους ενάντια στους ξένους, ενισχύουν τη φασιστική εγκληματική ΧΑ, στοχεύουν να κρύψουν ποιοι πραγματικά ευθύνονται για τα δεινά του ελληνικού λαού, που δεν είναι παρά τα μονοπώλια, ντόπια και ξένα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

 

Η μόνη πραγματική αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στο παραπάνω πλαίσιο απαιτούμε:

- Καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

- Απειθαρχία στις συμφωνίες Δουβλίνου και Σένγκεν

- Εξασφάλιση ανθρώπινων χώρων προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες

- Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα

- Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας»

 

Αθήνα, 18.6.2015

< Προηγούμενα   Επόμενα >