Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow 15 Μάη 2015 – ΝΑΚΜΠΑ!

Η φετινή επέτειος της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής, δηλαδή, καταστροφής της Παλαιστίνης από την ισραηλινή επιθετική και επεκτατική πολιτική, βρίσκει τον παλαιστινιακό λαό ξανά σε τραγική κατάσταση.

Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ για τη δημιουργία της Μεγάλης Μέσης Ανατολής χτίζονται αργά και σταθερά με εντάσεις, επιθέσεις, προσπάθειες διχοτομήσεων, σπορά διχονοιών, ανατροπές μη αρεστών κυβερνήσεων, δημιουργία νέων συμμαχιών, ακόμα και νέων μορφών τρομοκρατίας όπως αυτή των τζιχαντιστών, όλα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.


Μέσα σ’ αυτό το αξεδιάλυτο κουβάρι αντικρουόμενων συμφερόντων και αντιπαραθέσεων βρίσκεται η Παλαιστίνη που έχει να αντιμετωπίσει και τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα από την εφαρμοζόμενη πολιτική του Ισραήλ, όπως τους ανελέητους βομβαρδισμούς το περσινό καλοκαίρι της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας με πάνω από 2.000 θύματα, κυρίως άμαχους, γυναίκες και παιδιά, πάνω από 11.000 τραυματίες και 600.000 άστεγους και εκτοπισμένους, την ολοκληρωτική καταστροφή των υποδομών που είχαν απομείνει αλλά και τους συνεχώς αυξανόμενους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη και την καταστολή.

Οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και αντιπαραθέσεις μπορεί να αλλάζουν αλλά εκείνο που παραμένει σταθερό είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι λαοί από τους καθημερινούς ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορούν να αποκρουστούν μόνο από τους ίδιους τους λαούς με τους μαζικούς ταξικούς αγώνες τους, τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη, με το να μη δέχονται να γίνονται έρμαια των παιχνιδιών που παίζονται σε βάρος τους από το διεθνές κεφάλαιο.

Η ΕΕΔΔΑ στέκεται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των Παλαιστινίων στο δίκαιο αγώνα τους για:

- Αποχώρηση όλων των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης

- Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

- Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

- Επιστροφή όλων των  προσφύγων στις εστίες τους

- Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

- Γκρέμισμα του Τείχους της Ντροπής


Ζήτω ο Αγώνας του Λαού της Παλαιστίνης!

Αθήνα, 14 Μάη 2015