Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών
Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Ζήτω η 9 Μάη

Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την 9η Μάη, ημέρα νίκης των λαών ενάντια στο φασισμό. Ημέρα που ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός τσάκισε το φασισμό, που στη χώρα μας το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ, αλλά και ο ΔΣΕ έδωσαν τις δικές τους ανειρήνευτες μάχες για τον ίδιο σκοπό. Ημέρα που έφεραν την ειρήνη σε κάθε γωνιά της γης, έδωσαν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στις γενιές που ακολούθησαν.

Η θύμηση του τιτάνιου αυτού αγώνα δεν παραχαράσσεται, δεν αλλοιώνεται, δεν διαστρεβλώνεται από κανέναν. Η ελπίδα παραμένει άσβεστη, περιμένει να την κάνουμε πραγματικότητα με τους αγώνες μας για το γκρέμισμα του ιμπεριαλισμού και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη.

 

Γιατί σήμερα, ακριβώς όπως και τότε, οι ιμπεριαλιστές καιροφυλακτούν και, παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις, τα κοινά τους συμφέροντα τους ενώνουν για το ξαναμοίρασμα με το αίμα των λαών των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών, των δρόμων μεταφοράς κρατώντας στη φαρέτρα τους σαν έσχατη λύση το φασισμό και τον πόλεμο, αιτίες ανείπωτων συμφορών για τους λαούς της γης. 

 

Γιατί στα χρόνια της «ειρήνης» οι ιμπεριαλιστές προετοιμάζουν τον πόλεμο. Και γι’ αυτό το σκοπό διαθέτουν, εκτός από τα παλιά, και νέα όπλα με στόχο τη φθορά των συνειδήσεων. Είναι η εκστρατεία τους κατά της «τρομοκρατίας» με πρόσχημα την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των χριστιανών ενάντια στους ισλαμιστές, της μιας φυλής ενάντια στην άλλη, των μεταναστών ενάντια στους ντόπιους. Είναι η πολιτική τους της διχοτόμησης, τριχοτόμησης ή και πολυδιάσπασης κρατών ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντά τους. Και όλα έχουν ένα και μοναδικό θύμα: τους λαούς σε ολόκληρη τη γη.

 

Οι λαοί, λοιπόν, πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους, να αποτινάξουν το φόβο και την υποταγή, να αποκτήσουν πίστη στην ενωμένη δύναμή τους. Να μην επιτρέψουν να γίνονται θύματα ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης, σάρκα για τα κανόνια τους, πιόνια για τα αντιδραστικά τους σχέδια. Το οφείλουν στην 9η Μάη και στα εκατομμύρια των νεκρών, που έδωσαν τη ζωή τους για να ζήσουν οι επόμενες γενιές ελεύθερες. Το οφείλουν στον ίδιο τους τον εαυτό αλλά και στις ερχόμενες γενιές.

 

 

Αθήνα, 7 Μάη 2015

 

< Προηγούμενα   Επόμενα >