Γλώσσα:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) παραβρέθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης και ο Δήμος Ηλιούπολης με την ευκαιρία της Ημέρας των Παλαιστινίων Κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ.

 

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Δημαρχείου της πόλης, χαιρέτισαν και ευχαρίστησαν τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που δείχνει πάντα στο λαό της Παλαιστίνης, ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι, ο Ίσα Καράκε, υπουργός για θέματα παλαιστινίων κρατουμένων και ο Καντούρα Φάρες, επικεφαλής του Συλλόγου παλαιστινίων κρατουμένων.


Παραβρέθηκαν, επίσης, πρεσβευτές αραβικών κρατών καθώς και της Κούβας. Από τα κόμματα της ελληνικής βουλής το παρόν έδωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ο οποίος δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματός του στους αγώνες του παλαιστινιακού λαού για να αποκτήσει δικό του ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος στα σύνορα του ’67 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και την υπόσχεση να κάνει ό,τι είναι δυνατό για την απελευθέρωση των παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το χορευτικό των παλαιστινίων φοιτητών στην Ελλάδα, το χορευτικό των Λευκαδιτών του δήμου Ηλιούπολης, καθώς και το συγκρότημα του δήμου με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Η ΕΕΔΔΑ, από τη μεριά της, παρέδωσε ανακοίνωση αλληλεγγύης και την υπόσχεση να σταθεί στο πλευρό της Παλαιστίνης ώσπου να λυθούν τα πάγια αιτήματα του λαού της για:

 

·         Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης

·         Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

·         Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

·         Επιστροφή όλων των  προσφύγων στις εστίες τους

·         Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

·         Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής

                                                                                    
Αθήνα, 21 Απρίλη 2015

Σχετικό άρθρο εδώ: http://www.eedda.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=405&Itemid=24 

< Προηγούμενα   Επόμενα >