Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Βενεζουέλα arrow ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΥΓΟ ΤΣΑΒΕΣ

Εκδήλωση με αφορμή τη δεύτερη επέτειο από το θάνατο του Ούγο Τσάβες πραγματοποιήθηκε στις 5 Μάρτη 2015 από διάφορες οργανώσεις αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ με επικεφαλής την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο.

 

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς οργανώσεων, ένα σύντομο βίντεο, καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Παραθέτουμε το χαιρετισμό της ΕΕΔΔΑ.

Στο όνομα της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζουμε τη σημερινή Εκδήλωση Αλληλεγγύης με αφορμή τη 2η επέτειο από την απώλεια του Ούγο Τσάβες και ευχαριστούμε τους οργανωτές για την πρόσκλησή τους να παραβρεθούμε.

 

Στα δύο χρόνια από το θάνατο του Ούγο Τσάβες, τον θυμόμαστε σαν τον πρόεδρο που αγωνίστηκε για τη λύση των μεγάλων λαϊκών προβλημάτων, της φτώχειας, του αναλφαβητισμού, της έλλειψης ιατρικής περίθαλψης, για την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας του. Τον θυμόμαστε σαν τον πρόεδρο που αντιστάθηκε σθεναρά και με επιτυχία κατά του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αντίδρασης.

 

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να εκφράσουμε για μια ακόμα φορά την αγανάκτησή μας για τα σχέδια που επεξεργάζονται ο ιμπεριαλισμός, τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και οι ντόπιες αντιδραστικές δυνάμεις, με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας και την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης.

 

Χαιρετίζουμε τις λαϊκές δυνάμεις, τους εργαζόμενους και τις μαζικές οργανώσεις της Βενεζουέλας, τους καθημερινούς αγώνες τους και την αντίστασή τους στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και της αντίδρασης.

 

Η ΕΕΔΔΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενημερώνει συνεχώς τον ελληνικό λαό για το τι πραγματικά γίνεται στη Βενεζουέλα, για το δύσκολο αγώνα που δίνουν οι λαϊκές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της χώρας, και επιβεβαιώνουμε ότι θα βρισκόμαστε πάντα στο πλάι τους εκφράζοντας την ενεργή και έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

 

Αθήνα, 5 Μάρτη 2015