Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «5»

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης χαιρετίζει την απελευθέρωση των τριών Κουβανών πατριωτών που παρέμεναν ακόμα κρατούμενοι στις φυλακές των ΗΠΑ, με διάφορες στημένες κατηγορίες. Οι άλλοι δύο έχουν εκτίσει πια την ποινή τους και έχουν επιστρέψει και ζουν και εργάζονται στην Κούβα.

Δεκαέξι χρόνια έμειναν φυλακισμένοι σε απάνθρωπες συνθήκες, για μεγάλα διαστήματα σε απομόνωση, με δυσκολίες να συναντηθούν με τους δικηγόρους τους, χωρίς να δίνεται βίζα στις οικογένειές τους να τους επισκεφτούν.

Κι όλα αυτά επειδή είχαν διεισδύσει σε αντικουβανικές, αντεπαναστατικές οργανώσεις που δρουν στις ΗΠΑ και χρηματοδοτούνται αδρά από υπηρεσίες και ΗΠΑ και οργανώνουν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος του κουβανικού λαού. Αυτές ακριβώς τις ενέργειες προσπάθησαν οι πέντε Κουβανοί να αποτρέψουν.

Η ΕΕΔΔΑ χαιρετίζει τη μεγάλη νίκη πρώτα και κύρια του κουβανικού λαού όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και του παγκόσμιου κινήματος αλληλεγγύης που αγωνίστηκε στο πλάι του για τη χωρίς όρους απελευθέρωσή τους.

Αθήνα, 18 Δεκέμβρη 2014