Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε προβολή ταινιών
                                                                           

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης σας προσκαλεί  σε προβολή ταινιών και συζήτηση στα γραφεία της

Σάββατο, 20 Δεκέμβρη 2014 από τις 12:00 έως τις 15:30 

Ηπείρου 5 -104 33 Αθήνα, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο
Τηλ: 210 38 13 052
Fax: 210 38 31 603  e-mail: eedda@otenet.gr  Web: www.eedda.gr

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ


 

12:15 – 12:40      «Foad», 22 λεπτά, μυθοπλασία (αγγλικοί υπότιτλοι), 2013. Σκηνοθεσία: Farzad Samsamy.  Σύνοψη: Η ταινία αφορά τον μικρό Foad, που ζει σε μια παραθαλάσσια πόλη στο Μαρόκο. Προκειμένου να επιβιώσει κερδίζει τη ζωή του από ένα σωρό περίεργες και παρασιτικές δουλειές. Πολλοί πρόσφυγες από όλη την Αφρική συγκεντρώνονται σε αυτή την παραθαλάσσια πόλη, πληρώνοντας πολλά για να φτάσουν στην Ευρώπη με βάρκα...  

 

Μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Ε.Ε.Σύντομο ιστορικό. Η θέση της ΕΕΔΔΑ.  Παρεμβάσεις – συζήτηση.


13:10 – 13:45 «Τα φαντάσματα της Χεβρώνας», 32 λεπτά, ντοκιμαντέρ (ελληνικοί υπότιτλοι), 2011. Σενάριο – Σκηνοθεσία : Δημήτρης Τοσίδης. Σύνοψη: Η Χεβρώνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της κατεχόμενης παλαιστινιακής Δυτικής Όχθης. Έχει ιδιαίτερη ιστορική και θρησκευτική σημασία. Το 2001 το ιστορικό της κέντρο χωρίστηκε από τον ισραηλινό στρατό σε 2 ζώνες για να εξυπηρετηθεί το σχέδιο εποικισμού...

13:50 – 13:55    Φωτογραφικό ντοκουμέντο και ομιλία στα ελληνικά του Άκελ Τακάζ. 


Σύντομο ιστορικό της Παλαιστίνης και πρόσφατες εξελίξεις. Η καμπάνια της ΕΕΔΔΑ: «Τα παιδιά της Παλαιστίνης διεκδικούν το μέλλον που ονειρεύονται».  Παρεμβάσεις – συζήτηση.

 

 

14:30 – 15:30    «Gaza Calling», 61 λεπτά, ντοκιμαντέρ (ελληνικοί υπότιτλοι), 2011. Σκηνοθεσία: Nahed Awwad*. Σύνοψη: Ο Σάμερ ζει στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη. Η οικογένειά του μένει στη Γάζα, σε απόσταση μίας ώρας. Δεν έχουν συναντηθεί για 6 χρόνια.  Ο Μουστάφα επισκέφτηκε τη Γάζα το 2006, όταν ήταν 18 χρονών. Από τότε δεν του επιτράπηκε ποτέ να επιστρέψει. Η μητέρα του, η Χεκμάτ, παλεύει επί 7 χρόνια να τον ξαναδεί. Δύο οικογένειες που χωρίστηκαν και μοιράζονται το ίδιο «έγκλημα»: Έχουν εγγραφεί στην ταυτότητά τους ως κάτοικοι της Γάζας. Κάτω από την ισραηλινή κατοχή θεωρούνται «εισβολείς» στην ίδια τους τη χώρα.

 * Η ταινία προσφέρεται με υπότιτλους δωρεάν από την μη κερδοσκοπική εταιρεία "StoryDoc" και αναπτύχθηκε από την Νahed Awwad στα σεμινάρια 2011 του "StoryDoc”.

 


Κλείσιμο με κρασί

Παράλληλα λειτουργεί στον ίδιο χώρο και το χριστουγεννιάτικο παζάρι της ΕΕΔΔΑ