Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow 29 Νοέμβρη 2014. Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Αυτή τη χρονιά, ο παλαιστινιακός λαός χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη τη διεθνιστική αλληλεγγύη των ανθρώπων όλου του κόσμου. Κι αυτό γιατί, η φετινή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης τον βρίσκει σε ακόμα πιο δεινή θέση.

Για πάνω από 60 χρόνια βιώνει πολέμους, αρπαγή εδαφών του, επέκταση των ισραηλινών εποικισμών ακόμα και σε αναγνωρισμένα παλαιστινιακά εδάφη, αφαίρεση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του, τον επτάχρονο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, τη δημιουργία κράτους-παρωδία χωρισμένου σε δυο κομμάτια χωρίς καμιά επικοινωνία ανάμεσά τους.

 Όλα αυτά μοιάζουν να μην είναι αρκετά για να ικανοποιηθεί η ισραηλινή μιλιταριστική πολιτική. Με την υποκριτική στάση του ΟΗΕ, που ζητά σύνεση και από τις δυο πλευρές, και την αμέριστη στήριξη των αμερικανο-ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, ανάμεσά τους και των ελληνικών κυβερνήσεων, που σχεδιάζουν τη νέα Μέση Ανατολή για να εκμεταλλευτούν τον πλούτο εδάφους και υπεδάφους αλλά και τη γεωστρατηγικής σημασίας θέση της Παλαιστίνης στην περιοχή, συνεχίζουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα δικαίου με νέες επιθέσεις, βομβαρδισμούς αμάχων, δημιουργία χιλιάδων νέων εκτοπισμένων και υπονόμευση των συνομιλιών ανάμεσα στις δυο πλευρές. 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τον ελληνικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στον παλαιστινιακό λαό, να στηρίξει το δίκαιο αγώνα του για μια πατρίδα όπως ακριβώς την ονειρεύεται.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, με σύνθημα «Τα παιδιά της Παλαιστίνης διεκδικούν το μέλλον που ονειρεύονται», η ΕΕΔΔΑ έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για να βοηθήσει παιδιά που ζουν στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, στη Βόρεια Γάζα και καλεί τον ελληνικό λαό να βοηθήσει τα παιδιά της Παλαιστίνης καταθέτοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στο λογαριασμό Εθνική Τράπεζα, αριθ. 116/29603975, ή στα γραφεία μας, Ηπείρου 5, 5ος όροφος.


Όλοι μαζί να απαιτήσουμε:  

    

Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης

Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

Επιστροφή όλων των  προσφύγων στις εστίες τους

Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής

Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας

                                                                                                  
Αθήνα, 29 Νοέμβρη 2014