Γλώσσα:
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΚΥΡΙΑΡΧΗ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ,

ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ 1967

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
 

Η πρόσφατη ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, που κράτησε 52 ημέρες,  κόστισε τη ζωή σε 2.133 Παλαιστίνιους, στην πλειοψηφία τους άμαχους, κυρίως παιδιά, και άφησε πίσω της 11.000 τραυματίες, 600 χιλιάδες άστεγους και εκτοπισμένους, δηλαδή το 1/3 του πληθυσμού. Οι βομβαρδισμοί άφησαν πίσω τους κατεστραμμένα σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εκκλησίες. Οι κάτοικοι της Γάζας, που υποφέρουν ακόμα από την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και από την καταστροφή του αποχετευτικού δικτύου, προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές τους και να βρουν τρόπους να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ 7 χρόνια τώρα έχει επιβάλει έναν αποκλεισμό στη Γάζα, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποκορύφωμα τους πρόσφατους βομβαρδισμούς. Ακόμα και σήμερα συνεχίζει την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη και τις συλλήψεις, ακόμα και παιδιών. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στο έγκλημα αυτό που συνεχίζεται και κλείνει συμφωνίες, στρατιωτικές και εμπορικές, με το Ισραήλ.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), θέλοντας να δείξει για μια ακόμα φορά έμπρακτα την αλληλεγγύης της στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, ξεκινάει καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για να βοηθήσει παιδιά που ζουν στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, στη Βόρεια Γάζα. Ο καταυλισμός αυτός είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του κόσμου, όπου κατοικούν 100 χιλιάδες άνθρωποι σε μια έκταση 1,4 τετ. χλμ. Η ΕΕΔΔΑ θα προσπαθήσει να καλύψει βασικές ανάγκες των παιδιών που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη και αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης.


Βοηθήστε τα παιδιά της Γάζας, εκφράστε την αλληλεγγύη σας καταθέτοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στο λογαριασμό Εθνική Τράπεζα, 116/29603975 (για Παλαιστίνη) ή στα γραφεία μας, Ηπείρου 5, 5ος όροφος.Αθήνα, Σεπτέμβρης 2014

< Προηγούμενα   Επόμενα >