Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΨΗΦΙΣΜΑ από την εκδήλωσης αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό
ΨΗΦΙΣΜΑ από την εκδήλωσης αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στις 3 Σεπτέμβρη για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη.

Την εισήγηση έκανε ο Άκελ Τακάζ, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης Παλαιστίνης, που αναφέρθηκε στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, στο ρόλο των ιμπεριαλιστών και στον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πλευρά των παρευρισκόμενων, καθώς και συζήτηση για τη δράση αλληλεγγύης που θα πρέπει να αναλάβει η ΕΕΔΔΑ για την Παλαιστίνη, αφού το παλαιστινιακό πρόβλημα είναι κύρια πρόβλημα κατοχής.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι ενέκριναν ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που επιδόθηκε στον Άκελ Τακάζ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  

Τα μέλη και οι φίλοι της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που παραβρισκόμαστε σήμερα, 3 Σεπτέμβρη του 2014, σε εκδήλωση αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης, καταδικάζουμε την πολιτική βίας κατά του παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας από την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς που ισοπέδωσαν τη Γάζα και κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 2000 Παλαιστίνιους άμαχους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους, καθώς και τις επιθέσεις, τις συλλήψεις, τη φυλάκιση χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, τη συνεχιζόμενη κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων, την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη, καθώς και  τον εδώ και 7 χρόνια αποκλεισμό της Γάζας.

Καταγγέλλουμε τη στάση των ιμπεριαλιστών, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τον ΟΗΕ που στηρίζουν ο καθένας με τον τρόπο του την ισραηλινή κυβέρνηση, καθώς και την ελληνική συγκυβέρνηση που εξακολουθεί να κλείνει συμφωνίες, στρατιωτικές και εμπορικές, με το Ισραήλ.

Απαιτούμε:

· Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων Παλαιστινίων και όλων των πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές

· Τον άμεσο τερματισμό των ισραηλινών εποικισμών στη Δυτική Όχθη

· Τον χωρίς όρους τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας

· Το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στον τόπο τους

Για μια Παλαιστίνη ανεξάρτητη, κυρίαρχη, ειρηνική, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

Αθήνα, 3-9-2014   

< Προηγούμενα   Επόμενα >