Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow - Αναζητήση άρθρου arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την υπόθεση της Μανωλάδας και του Φαρμακονησίου
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την υπόθεση της Μανωλάδας και του Φαρμακονησίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αθωωτική απόφαση για τους ενόχους της Μανωλάδας. Απόφαση να μπει στο αρχείο η υπόθεση του Φαρμακονησίου 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό τις πρόσφατες άδικες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων:

-
- Την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας με την οποία αθωώνεται ο μεγαλοτσιφλικάς και ο ένας επιστάτης για τη δολοφονική επίθεση ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

- Το κλείσιμο, με εντολή του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, του φακέλου για τη βίαιη «επαναπροώθηση» μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε ακινητοποιημένο αλιευτικό στο Φαρμακονήσι, προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα, γεγονός που οδήγησε στον πνιγμό 9 παιδιά και 3 γυναίκες.

Με την προπαγάνδα περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης, που δείχνει τον πραγματικό της χαρακτήρα όταν έχει να κάνει με θέματα ασύλου προσφύγων και εργασιακών δικαιωμάτων μεταναστών, επιχειρείται  να ενταθεί ο ρατσισμός και η ξενοφοβία και να νομιμοποιηθούν στη λαϊκή συνείδηση δια της βίας, σαν “de facto” κατάσταση.  Βαθύτερος στόχος είναι να φοβηθούν οι ξένοι εργάτες και όσοι τους συμπαραστέκονται και να ποινικοποιηθεί η αλληλεγγύη ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία εξυπηρετούν την πλουτοκρατία ώστε  να εντείνει την εκμετάλλευση και τη χειραγώγηση της εργασίας, ντόπιων και αλλοδαπών και τροφοδοτούν την πολιτική που δημιουργεί τεράστια κέρδη για τα μεγαλοσυμφέροντα και δυστυχία για τους εργαζόμενους όπου γης. Στο στόχαστρο μπαίνουν και οι έλληνες εργαζόμενοι που έχουν δει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα να χτυπιούνται ανελέητα. Τα δικαιώματα των εργαζομένων και πάνω από όλα η ίδια τους η ζωή δεν μπορούν να εμπαίζονται.

Η ΕΕΔΔΑ, σαν μέρος του μαζικού κινήματος της χώρας, καταδικάζει αποφασιστικά αυτές τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης που καταπατούν τη λαϊκή απαίτηση για την απόδοση πραγματικής δικαιοσύνης στην περίπτωση της Μανωλάδας και του Φαρμακονησίου. Οι αποφάσεις αυτές προσθέτουν πολλά στο ιστορικό αποφάσεων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. 

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και πρόσφυγες στην πατρίδα μας και καλούμε τους έλληνες και ξένους εργαζόμενους σε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και οργάνωση ώστε να δοθεί δυναμική, ταξική απάντηση σε όσα συμβαίνουν. 

Φτάνει πια, όχι άλλος θάνατος! 

Να αποδοθεί εδώ και τώρα δικαιοσύνη για τις δολοφονικές επιθέσεις 

Αθήνα, 4 Αυγούστου 2014

< Προηγούμενα   Επόμενα >