Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Iσραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Iσραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας
 

Η ΕΕΔΔΑ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη προκλητική ισραηλινή επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας, με βομβαρδισμούς και χερσαίες δυνάμεις και με δικαιολογία τις ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά.

 

Όλοι, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ο ΟΗΕ αλλά και αραβικές κυβερνήσεις, κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ζητώντας ψυχραιμία και από τις δυο πλευρές, ή ακόμα χειρότερα δικαιολογούν τη νέα ισραηλινή επιθετικότητα χωρίς να παίρνουν απολύτως κανένα μέτρο για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, τους συνεχιζόμενους εποικισμούς και την καταπάτηση κάθε αυτονομίας της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. Αυτονομία που οι ίδιοι οι Ισραηλινοί συναποφάσισαν και συνυπέγραψαν με την Παλαιστινιακή Αρχή.

 

 

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο ανέχεται αυτή τη βαρβαρότητα, αλλά και συνεχίζει να προωθεί τις οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ.

 

Καλούμε τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να δείχνει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας ανεπιφύλακτα την ισραηλινή επιθετικότητα. Να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, που κινούνται από τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τις επεκτατικές βλέψεις τους και βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή.

 

Η ΕΕΔΔΑ απαιτεί:

· Άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών της Γάζας

· Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα

· Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

· Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

· Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους

· Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

· Γκρέμισμα του Τείχους της Ντροπής

 

Αθήνα, 23 Ιούλη 2014

< Προηγούμενα   Επόμενα >