Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Nέο έγκλημα των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστίνιους

Η ΕΕΔΔΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το νέο έγκλημα των Ισραηλινών ενάντια στους Παλαιστίνιους που μάχονται για μια πατρίδα ελεύθερη, δημοκρατική, κυρίαρχη.

Με πρόσχημα την απαγωγή και δολοφονία τριών νεαρών Ισραηλινών, ένας νεαρός Παλαιστίνιος διαμελίσθηκε και πυρπολήθηκε με βάναυσο τρόπο. Είναι το πιο πρόσφατο θύμα της συνεχιζόμενης τεχνητής έντασης ανάμεσα στους δυο λαούς. Μιας έντασης που φέρνει μαζί της φυλετικό μίσος, ατέλειωτη βία, αδικία, εκδικητικό μίσος με μοναδικούς κερδισμένους τους ιμπεριαλιστές και τα άνομα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή και παντοτινά χαμένους τους λαούς ολόκληρης της περιοχής, ανάμεσά τους και της Ελλάδας.

Η ΕΕΔΔΑ καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση γιατί με την επιμονή της να βάζει τις ΝΑΤΟικές και κοινοτικές της υποχρεώσεις πάνω από το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά και με τις συνεχιζόμενες εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες της με το Ισραήλ βάζει σε κίνδυνο το παλαιστινιακό ζήτημα και την ειρήνη στην περιοχή.

Καταγγέλλει, επίσης, όλες τις ελληνικές και διεθνείς πολιτικές δυνάμεις που κρατούν ίσες αποστάσεις από τους δυο λαούς, βάζοντας στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Με τη στάση τους αυτή δίνουν άφεση αμαρτιών στους αμερικανο-νατοϊκούς και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές που αιματοκυλούν τους δυο λαούς προκειμένου να ελέγξουν τις εξελίξεις.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις με τον παλαιστινιακό λαό και συνεχίζουμε να απαιτούμε τη δικαίωσή τους με:

-          Αποχώρηση όλων των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης

-          Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

-          Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

-          Επιστροφή όλων των  προσφύγων στις εστίες τους

-          Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

-          Γκρέμισμα του Τείχους της Ντροπής

-          Σταμάτημα του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας

Αθήνα, 4 Ιούλη 2014