Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Αφρική, Ασία arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες Χώρες arrow Όχι σε κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Όχι σε κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Όχι σε κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

 

 

Με τη χτεσινή απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανάπτυξη της ιμπεριαλιστικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα 15 μέλη του με το πρόσχημα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε μια χώρα όπου υποδαύλισαν την αλληλοσφαγή του λαού της, ανοίγει ο δρόμος για τη δρομολογημένη εδώ και μήνες  στρατιωτική επέμβαση  της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη χώρα αυτή.

 

Μία επέμβαση που στόχο έχει τον ανεκμετάλλευτο τεράστιο πλούτο πρώτων υλών στην περιοχή και τον ανταγωνισμό των διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου για το ποιος ή ποιοι θα τον καρπωθούν. Αυτοί που αιματοκύλησαν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν προσπαθούν να πείσουν ότι το ενδιαφέρον τους είναι «ανθρωπιστικό» και όχι η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και η εδραίωση και επέκταση της κυριαρχίας τους στην περιοχή.


Σ΄ αυτό το παιχνίδι η ελληνική κυβέρνηση παίρνει ενεργό μέρος και δίνει  ότι της ζητηθεί αναλαμβάνοντας ουσιαστικά την οργάνωση στρατιωτικής επέμβασης αφού κέντρο προετοιμασίας των επιχειρήσεων θα είναι το στρατηγείο της Λάρισας στην 1η Στρατιά.

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει την απόφαση για ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όπως επίσης και την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να δώσει το  «πράσινο φως» σ΄ αυτή την επέμβαση.

 

Καλεί τον ελληνικό λαό και τους φορείς του να καταδικάσουν άμεσα την ιμπεριαλιστική επέμβαση και να απαιτήσουν:

 

·         Να σταματήσει κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

·         Να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή και καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση αυτή

·         Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας

·         Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των μονοπωλίων

 

 

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2014

< Προηγούμενα   Επόμενα >