Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Άλλες χώρες arrow ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ (ΕΕΔΥΕ)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΚΟΥΒΑΝΩΝ
ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

Κλείνουν σήμερα, 12 Σεπτέμβρη 2013, 15 χρόνια από την άδικη κράτηση των 5 Κουβανών πατριωτών σε φυλακές των ΗΠΑ, ύστερα από στημένες δίκες με πολιτικές σκοπιμότητες, επειδή προσπάθησαν να ματαιώσουν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος της Κούβας, που είχαν εκπονήσει αντικουβανικές οργανώσεις στο Μαϊάμι. Έχουν καταδικαστεί σε μακρόχρονες ποινές, παρά το γεγονός ότι το κατηγορητήριο δεν αποδείχτηκε ποτέ. 

Από τότε, μόνο ο ένας, ο Ρενέ Γκονσάλες, έχει αποφυλακιστεί, αφού εξέτισε την ποινή του, και έχει επιστρέψει στην Κούβα, όπου αγωνίζεται μαζί με όλο το λαό και την κυβέρνηση της Κούβας, καθώς και με τη διεθνή αλληλεγγύη, για την άμεση και χωρίς όρους αποφυλάκιση των υπόλοιπων.
Διαμαρτυρόμαστε για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, την απαγόρευση και παρεμπόδιση των επαφών τους με τις οικογένειές τους και τους δικηγόρους τους, τις συνεχείς μεταφορές τους στην απομόνωση, προκειμένου να κάμψουν το ηθικό τους. 

Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωσή τους και την επιστροφή στην πατρίδα τους. 

Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και την κατάργηση της Κοινής Θέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Κούβας. 

Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό του κουβανικού λαού, που πάνω από 50 χρόνια αγωνίζεται για την οικοδόμηση της κοινωνίας που ο ίδιος επέλεξε. Στηρίζουμε αποφασιστικά το δικαίωμα του κάθε λαού να χτίσει την κοινωνία που θέλει, χωρίς απειλές, επεμβάσεις και εκβιασμούς.  


Αθήνα, 12 Σεπτέμβρη 2013    
< Προηγούμενα