Γλώσσα:
15 Μάη Νάκμπα
Η επέτειος της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής δηλαδή καταστροφής της Παλαιστίνης, που κάθε χρόνο τιμάται από όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, αυτή τη χρονιά έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Φέτος δεν είναι μόνο η Παλαιστίνη που υποφέρει από την ισραηλινή επιθετικότητα, που έγινε ακόμα πιο βάρβαρη εξαιτίας της απόφασης του ΟΗΕ να την αναγνωρίσει σαν μια οντότητα με δική της φωνή.

Είναι και ο δοκιμαζόμενος συριακός λαός που, μετά τον πολύμηνο αιματηρό εμφύλιο, βίωσε και αυτός τι σημαίνει ισραηλινή επιθετικότητα.
 Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν δικαίωμα πια να επαναπαύονται και να αδιαφορούν. Αντίθετα, οφείλουν καθημερινά να επαγρυπνούν γιατί η ειρήνη στη Μέση Ανατολή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Γιατί μια πολεμική ανάφλεξη δεν θα επηρεάσει μόνο τους λαούς αυτών των χωρών αλλά ολόκληρης της περιοχής με απροσμέτρητες και απρόβλεπτες επιπτώσεις.

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τον ελληνικό λαό να σηκώσει το ανάστημά του ενάντια στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του
NATO που, με τις ευλογίες του ΟΗΕ και τη συνενοχή της αστικής τάξης των αραβικών χωρών, μετατρέπουν τους λαούς σε θύματα μόνο και μόνο για να ξαναμοιράσουν μεταξύ τους εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές. Οι λαοί της Παλαιστίνης και ολόκληρης της Μέσης Ανατολής έχουν δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά και ανεξάρτητα, να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το δικό τους δρόμο ανάπτυξης.


Αθήνα, 14 Μάη 2013
< Προηγούμενα   Επόμενα >