Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την Τετάρτη, 1 Μάη, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την Τετάρτη, 1 Μάη, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την Τετάρτη, 1 Μάη, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία και το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Τετάρτη, 1η Μάη, στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα, στη μεγάλη αυτή ημέρα για την παγκόσμια εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους. 

 

Ιδιαίτερα σήμερα, που οι εργαζόμενοι δέχονται τη σφοδρότερη επίθεση των τελευταίων χρόνων από τα μονοπώλια και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, είναι σημαντικό ο γιορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς να είναι πραγματικά αγωνιστικός και μαχητικός. Όλοι πρέπει να δώσουμε το παρών, Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, άντρες και γυναίκες.

Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δέχεται τέτοια επίθεση, έχει πρώτιστη σημασία ο κοινός αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών για να διεκδικήσουν όλοι μαζί τον πλούτο που παράγουν. Τεράστιες είναι οι ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων και των κομμάτων της πλουτοκρατίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προετοιμάζουν το έδαφος για επικίνδυνες πρακτικές ενάντια στους ξένους εργάτες, όπως έγινε πρόσφατα στη Ν. Μανωλάδα, στοχοποιώντας τους μετανάστες ως υπεύθυνους για την αύξηση της ανεργίας, της εγκληματικότητας και όλων των δεινών των Ελλήνων εργαζομένων. Κρατούν εγκλωβισμένους στη χώρα χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, εφαρμόζοντας το Δουβλίνο ΙΙ και τη Συνθήκη Σένγκεν. Αρνούνται τη νομιμοποίηση σε χιλιάδες άλλους που βρίσκονται και εργάζονται για χρόνια στη χώρα. Κατασκευάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δε χορηγούν πολιτικό άσυλο στους πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Οι επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες στρέφονται ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης, μιας που ο βασικός τους στόχος είναι να γίνει ακόμα πιο φτηνή η εργατική δύναμη για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αποδεικνύεται ότι ο βασικός νόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ο νόμος του κέρδους, εφαρμόζεται με τον πιο βάρβαρο τρόπο, τόσο σε  Έλληνες όσο και σε μετανάστες εργάτες. Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δείξουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητά μας.

 

Αθήνα, 29 Απρίλη 2013

< Προηγούμενα   Επόμενα >