Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Όλοι στο συλλαλητήριο της 8 Μάρτη στα Προπύλαια 6 μ.μ.

Όλοι στο συλλαλητήριο της 8 Μάρτη στα Προπύλαια 6 μ.μ.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν, από κοινού, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, την Παρασκευή, 8 Μάρτη και ώρα 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Από το 1857 η 8 Μάρτη καθιερώθηκε σαν μέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες και τιμάται σαν τέτοια μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο. Είναι μέρα που η ανθρωπότητα αποτίει φόρο τιμής στη γυναίκα εργάτρια, αγρότισσα, επιστήμονα, άνεργη. Στη γυναίκα που δεν σκύβει το κεφάλι στην καταπίεση του ιμπεριαλισμού, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, του θρησκευτικού φανατισμού. Που στέκεται όρθια και αταλάντευτη στις δυσκολίες και παλεύει για τα δικαιώματά της ως τη δικαίωσή τους. Που αγωνίζεται για να έχει η ίδια και η οικογένειά της ένα καλύτερο αύριο.


Η ΕΕΔΔΑ χαιρετίζει τις γυναίκες της χώρας μας αλλά και τις γυναίκες όλης της γης, από τη Μέση Ανατολή ως τη μακρινή Λατινική Αμερική, από τα Βαλκάνια ως την Αφρική. Όσες ζουν και αγωνίζονται στη χώρα τους αλλά και εκείνες που έχουν αναγκαστεί να ζουν σαν μετανάστριες σε ξένες χώρες. Όσες φυλακίζονται για τις πεποιθήσεις τους και εκείνες που ζουν σε αναγκαστική εξορία.

Σήμερα, που η παγκόσμια οικονομική κρίση χτυπά αλύπητα την εργατική τάξη και τα σύμμαχά της στρώματα, η 8 Μάρτη πρέπει να τιμηθεί με το σεβασμό και τη λαμπρότητα που της οφείλουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Να δώσουμε όλοι το παρών, συσπειρωμένοι στους μαζικούς φορείς και στα συνδικάτα, και να γιορτάσουμε αυτή τη σημαντική επέτειο που αφορά όλους μας.

Ζήτω η 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Αθήνα, 2 Μάρτη 2013