Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Λατινική Αμερική και Καραϊβική arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Βενεζουέλα arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Χαμός του κομαντάντε Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας, Προέδρου της Βενεζουέλας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Χαμός του κομαντάντε Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας, Προέδρου της Βενεζουέλας.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το χαμό του κομαντάντε Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας, Προέδρου της Βενεζουέλας, αξίωμα που κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία επί τέσσερις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

 

Η απώλεια του Προέδρου Τσάβες, όπως ήταν γνωστός παγκόσμια, πιστεύουμε ότι θα αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό όχι μόνο στον λαό της Βενεζουέλας αλλά και στους λαούς ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής, των οποίων στάθηκε πάντα πιστός συμπαραστάτης και φίλος.

 

Είναι βέβαιο ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα τον θυμάται πάντα σαν τον αιρετό που έδωσε με πείσμα και συνέπεια τη μάχη για τη λύση των τεράστιων λαϊκών προβλημάτων όπως η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός, η διανομή γης, η αξιοποίηση του παραγωγικού πλούτου της χώρας του. Σαν τον Πρόεδρο που ύψωσε το ανάστημά του με θάρρος ενάντια στις βλέψεις των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας αντίδρασης.

 

Αυτός ήταν και ο λόγος που λαϊκές δυνάμεις μαζί με το στρατό υπερασπίστηκαν την επιστροφή του στον προεδρικό θώκο, το 2002, μετά το πραξικόπημα της διεθνούς και ντόπιας αντίδρασης.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι, παρά τις παραβλέψεις και παραλείψεις της πολιτικής του, ο Πρόεδρος Τσάβες θα μείνει στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής γιατί μέχρι το τέλος υπήρξε σταθερός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των φτωχών και άκληρων της χώρας του.

 

Αθήνα, 6 Μάρτη 2013

< Προηγούμενα   Επόμενα >