Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Νέα επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην Παλαιστίνη
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Νέα επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην Παλαιστίνη
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει απερίφραστα τη νέα επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην Παλαιστίνη. 

Συγκεκριμένα, χθες το ξημέρωμα, ο ισραηλινός στρατός έκανε έφοδο στη Ραμάλα σε τρεις παλαιστινιακές οργανώσεις, στην «Οργάνωση για την Υπεράσπιση των Φυλακισμένων του Ανταμίρ και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην «Ένωση Παλαιστινίων Γυναικών» και στο «Δίκτυο Παλαιστινιακών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» και, αφού κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και βιντεοκάμερες, σκόρπισαν τριγύρω το περιεχόμενο των φακέλων.
 

Η νέα αυτή επίθεση στη Δυτική Όχθη, περιοχή υπό πλήρη παλαιστινιακό έλεγχο, έλαβε χώρα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Παλαιστινιακή Αρχή, όπως ορίζει σχετική συμφωνία. Είναι, δε, η τελευταία από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις που εξαπολύει το Ισραήλ στην περιοχή εδώ και δυο βδομάδες μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος σαν ανεξάρτητος συνομιλητής. Σαν απάντηση, το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών, με στόχο να αποκόψει κάθε πρόσβαση των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ.

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει την προκλητική στάση του Ισραήλ που, μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του, δηλώνει δια στόματος του υπουργού του των Εξωτερικών ότι το Ισραήλ κινδυνεύει από τη Χαμάς. Να καταδικάσει τις ΗΠΑ που κλείνουν τα μάτια στην ισραηλινή επιθετικότητα και, την ίδια στιγμή, κάνουν δηλώσεις για «ισχυρή παρουσία τους» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Να καταδικάσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στο Ισραήλ και τις συνεχείς προσπάθειές της για πλήρη αναβάθμιση των μεταξύ τους σχέσεών. Να καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση που συνεχίζει απτόητη να υπογράφει στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες με το ισραηλινό καθεστώς, αγνοώντας όχι μόνο την εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού αλλά και κάθε δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού.

Να απαιτήσει εδώ και τώρα:
 
-          Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης
-          Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
-          Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών
-          Επιστροφή όλων των  προσφύγων στα σπίτια τους
-          Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων
-          Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής
-          Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας  
    
                                                                          
                                                                                      Αθήνα, 12 Δεκέμβρη 2012
< Προηγούμενα   Επόμενα >