Γλώσσα:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τις τελευταίες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας με τραγικό απολογισμό το θάνατο ηγετικού στρατιωτικού στελέχους της Χαμάς, 6 μελών της και τον τραυματισμό πολλών άλλων ατόμων. 

Οι λυσσαλέες αυτές επιθέσεις έρχονται σαν συνέχεια της προσπάθειας της Παλαιστινιακής Αρχής να αναγνωριστεί η Παλαιστίνη από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σαν κράτος-παρατηρητής. Έρχονται σαν συνέχεια της απόφασης του Ευρωκοινοβούλιου για τη βήμα-βήμα αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων με το Ισραήλ. Γίνονται εξαιτίας της ανοχής που επιδείχνουν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση στην επιθετικότητα του Ισραήλ, αλλά και της άρνησης του ΟΗΕ ουσιαστικά να επιβάλει την εφαρμογή των ίδιων του των αποφάσεων.


 Επόμενα, ο ελληνικός λαός οφείλει και πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα τους στρατοκράτες του Ισραήλ που καταπατούν βάναυσα όλα τα δικαιώματα των Παλαιστινίων αλλά και την ελληνική κυβέρνηση που, σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματά του για ειρήνη και δικαιοσύνη, πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια με ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις σε ελληνικό έδαφος.
 

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τους έλληνες αντιιμπεριαλιστές να απαιτήσουν:
  

-       Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης

-      
Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

-      
Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

-      
Επιστροφή όλων των  προσφύγων στις εστίες τους

-      
Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

-      
Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής

-    Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας
                                     


Αθήνα, 15 Νοέμβρη 2012  

< Προηγούμενα   Επόμενα >