Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow - Αναζητήση άρθρου arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες arrow ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), ενώνει τη φωνή της με ολόκληρο το προοδευτικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και καταδικάζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία 30 στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων σε 10 περιφέρειες της χώρας μας.

Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, σε πλήρη σύμπνοια με ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, εφάρμοσαν κάθε είδους επεκτατική πολιτική, συμμετείχαν σε επιθετικούς πολέμους με το μανδύα της ειρηνευτικής δύναμης και στην εκμετάλλευση λαών. Έτσι, δημιούργησαν στρατιές μεταναστών και προσφύγων, που αναζήτησαν ένα ασφαλέστερο αύριο στην «πολιτισμένη» δύση, όπου στοιβάχτηκαν σε περιοχές χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, δημιουργώντας εκρηκτική κατάσταση για τους ίδιους και τους ντόπιους κατοίκους.

 

 

Ύστερα τους παρουσίασαν σαν υπεύθυνους για την αυξανόμενη εγκληματικότητα, την εκρηκτική ανεργία, την υποβάθμιση των όρων διαβίωσης του ντόπιου πληθυσμού. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν φαινόμενα εθνικισμού, ρατσισμού, ξενοφοβίας, διάσπασης, όλα πολύ χρήσιμα για τους κυβερνώντες προκειμένου να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. 

 

Τώρα, υποκριτικά καμώνονται ότι θέλουν να λύσουν το πρόβλημα με τη δημιουργία στρατοπέδων όπου θα στοιβάζονται μετανάστες και πρόσφυγες ώσπου να απελαθούν στις χώρες τους, όπου τους περιμένει ένα ακόμα πιο δυσοίωνο μέλλον. Και για την άλωση των εγχώριων συνειδήσεων, χρησιμοποιούν το σαθρό επιχείρημα της δημιουργίας θέσεων εργασίας με τη μορφή δεσμοφυλάκων.

 

Οι μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους στρατόπεδα αλλά από κέντρα υποδοχής ανοιχτά, με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σίτιση και παροχή εγγράφων χωρίς περιορισμούς για να ταξιδέψουν στις χώρες επιλογής τους.


Έλληνες και ξένοι ενωμένοι και αποφασισμένοι θα γκρεμίσουν τις πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή τους και υποθηκεύουν το μέλλον τους.

 

 

                                                                         Αθήνα, 27 Μάρτη 2012

< Προηγούμενα   Επόμενα >