Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Παλαιστίνη arrow ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη βιαιότητα των ισραηλινών αρχών ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης που για πάνω από 60 χρόνια αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμά του σε μια πατρίδα δημοκρατική και κυρίαρχη. 

 

 

Στις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, απωθήθηκαν από τον ισραηλινό στρατό με μάνικες ρήψης νερού γυναίκες από τα παλαιστινιακά εδάφη επειδή συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του παλαιστινιακού υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων για συμπαράσταση στις παλαιστίνιες κρατούμενες στις ισραηλινές φυλακές. Οι 10.000 Παλαιστίνιες, που έχουν κατά καιρούς περάσει από τις φυλακές του Ισραήλ, υπόκεινται σε κάθε είδους βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Λιγοστές είναι αυτές που τολμούν να μιλήσουν, πολύ περισσότερο να καταγγείλουν τις απάνθρωπες συνθήκες φυλάκισής τους φοβούμενες τον επικείμενο εξευτελισμό τους λόγω των αυστηρών ηθών που επικρατούν στους κόλπους της παλαιστινιακής κοινωνίας.

Μια από αυτές τις γυναίκες κρατούμενες, η Χάναα Σαλάμπι, που τόλμησε να καταγγείλλει τα βασανιστήρια που υπέστη στη διάρκεια της ανάκρισής της αλλά και την πολύμηνη καταδίκη της με ασαφείς κατηγορίες, πραγματοποιεί πολυήμερη απεργία πείνας.

 

 

Οι ισραηλινές αρχές διέταξαν και εκτέλεσαν αεροπορική επίθεση στην πόλη της Γάζας, με αφορμή τη σύλληψη και κράτηση, από τον Ιούνη του 2006, ενός ισραηλινού στρατιώτη. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να σκοτωθεί ο Ζουχαίρ αλ Κάισι, υπεύθυνος της παλαιστινιακής οργάνωσης «Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης», ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη της σύλληψης. Ο ισραηλινός στρατός δεν αρκέστηκε στη δολοφονία αυτή αλλά πραγματοποίησε και άλλες δολοφονικές επιθέσεις τουλάχιστον μέχρι και χθες, Κυριακή, εξαιτίας της προειδοποίησης των «Λαϊκών Επιτροπών» για σκληρά αντίποινα.

 

 

Καταγγέλλουμε την πολιτική του Ισραήλ έναντι του παλαιστινιακού λαού αλλά και την πολύμορφη στήριξη αυτής της πολιτικής από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, που συνεχίζει να διατηρεί άριστες σχέσεις με το ισραηλινό καθεστώς ενάντια στην απαίτηση του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

 

 

Απαιτούμε:

-          Αποχώρηση όλων των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης

-          Ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

-          Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών

-          Επιστροφή όλων των  προσφύγων στις εστίες τους

-          ΄Αμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων

-          Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής

 

 

Αθήνα, 12 Μάρτη 2012  

 

< Προηγούμενα   Επόμενα >