Γλώσσα:
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις μελών της «Χρυσής Αυγής» και άλλων φασιστών ενάντια σε μετανάστες στο κέντρο και σε συνοικίες της Αθήνας, με αφορμή την άγρια δολοφονία ενός Έλληνα εργαζόμενου τα ξημερώματα της 10ης Μάη.


Καταγγέλλουμε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που όχι μόνο δεν έλυσαν κανένα από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τώρα τους μετανάστες και πρόσφυγες αλλά επιπλέον στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον περίφημο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δουβλίνο ΙΙ». Υποτίθεται ότι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με μέτρα καταστολής, από τη μια στα σύνορα με τη συμμετοχή του FRONTEX και την προγραμματισμένη κατασκευή του «τοίχου» στον Έβρο, και από την άλλη με συλλήψεις και απελάσεις ανθρώπων που ήρθαν στη χώρα μας για να ξεφύγουν από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, από καταστολή, φτώχεια, υπανάπτυξη.

 

Καλούμε τον ελληνικό λαό, και πρώτα απ’ όλα τους Έλληνες εργαζόμενους, να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία, να σταθούν στο πλάι των μεταναστών και προσφύγων σε κοινούς αγώνες για τα δικαιώματά τους ενάντια στην κρατική βία και καταστολή. Τα προβλήματα Ελλήνων και ξένων εργαζομένων είναι κοινά και ο μόνος δρόμος είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη.

 

Αθήνα, 13.5.2011      

< Προηγούμενα   Επόμενα >