Γλώσσα:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ενδεχόμενη επέμβαση στη Λιβύη
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, καθώς και την πρόταση του ΟΗΕ για ενδεχόμενη επέμβαση στη Λιβύη σαν άκρως υποκριτική και επικίνδυνη.  

Υποκριτική επειδή, για χρόνια ολόκληρα, με εμπορικές και άλλες συναλλαγές όλοι  τους συντηρούσαν το «καθεστώς Καντάφι» που, ξαφνικά, «ανακάλυψαν» ότι είναι καταπιεστικό και αντιδημοκρατικό.
Επικίνδυνη επειδή, με άμεση και έμμεση εμπλοκή τους, προσπαθούν να ποδηγετήσουν την εξέγερση του λαού της Λιβύης και να την οδηγήσουν σε μονοπάτια ανώδυνα, για την επικράτηση της δικής τους επεκτατικής πολιτικής στη Λιβύη σήμερα, σε ολόκληρη την περιοχή αύριο. Ακριβώς όπως έπραξαν στο παρελθόν στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε μια σειρά άλλες χώρες. 

Η ΕΕΔΔΑ καταγγέλλει, επίσης, τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του περί εμπλοκής της χώρας μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς στη Βόρεια Αφρική και για την αναγωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν «δύναμη σταθερότητας» στην περιοχή λίγους μόλις μήνες μετά την υπογραφή των συμφωνιών με τον Μουαμάρ Καντάφι. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού για καλές και φιλικές σχέσεις με όλους τους λαούς.  Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μη συμμετάσχει στα νατοϊκά σχέδια επέμβασης στη Λιβύη με πρόσχημα την «ανθρωπιστική κρίση», την «αποκατάσταση της δημοκρατίας».

Καλούμε τον ελληνικό λαό να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας και να εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο λαό της Λιβύης που τόσο δοκιμάζεται αυτές τις στιγμές.  
  

Αθήνα, 28 Φλεβάρη 2011
< Προηγούμενα   Επόμενα >