Γλώσσα:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Σύλληψη του Χουλιάν Κονράδο
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την αγανάκτησή της για τη σύλληψη στη Βενεζουέλα και πιθανή απέλαση ή έκδοση στην Κολομβία του Χουλιάν Κονράδο (Γκιγέρμο Ενρίκε Τόρες Κουέτερ). Ο Χουλιάν Κονράδο είναι στέλεχος και μαχητής των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων Κολομβίας-Στρατός του Λαού (FARC-EP), μουσικοσυνθέτης, γνωστός και στους Έλληνες εργαζόμενους από τα τραγούδια του. 

Η σύλληψή του έγινε γνωστή την 1η Ιούνη, ύστερα από «κοινή επιχείρηση» της αστυνομίας της Βενεζουέλας και της μυστικής υπηρεσίας της Κολομβίας, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι και αυτός καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, όπως και ο δημοσιογράφος Χοακίν Πέρες Μπεσέρα που ταξίδευε με σουηδικό διαβατήριο, που συνελήφθη στα τέλη Απρίλη από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και εκδόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην Κολομβία.
Πρόκειται για μια ακόμα απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης του Ούγο Τσάβες, που συλλαμβάνει και πάλι και ετοιμάζεται να εκδώσει στην Κολομβία άλλον ένα μαχητή του αντάρτικου κινήματος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη ζωή του και στη φυσική του ακεραιότητα, προκειμένου να «τιμήσει» τις συμφωνίες του με τον ακροδεξιό πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος. 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και απαιτούμε από την κυβέρνηση της Κολομβίας να σεβαστεί τη ζωή του και τα δικαιώματά του. Είναι γνωστή η κατάσταση που κυριαρχεί στις φυλακές της Κολομβίας, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι από τα βασανιστήρια και την έλλειψη ιατρικής φροντίδας.  

Καλούμε τον ελληνικό λαό και τις οργανώσεις του να καταδικάσει τη νέα αυτή σύλληψη και να απαιτήσει το σεβασμό των δικαιωμάτων του Χουλιάν Κονράδο και όλων των πολιτικών κρατουμένων, αλλά και να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα του λαού της Κολομβίας ώστε να σταματήσουν οι διώξεις, να ξεκινήσει η ανταλλαγή αιχμαλώτων, να αποποινικοποιηθούν οι αγώνες, για μια ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη. 


Αθήνα,
 3 Ιούνη 2011
Επόμενα >