Γλώσσα:
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς arrow - Αναζήτηση άρθρου arrow Διάφορα arrow Έκθεση Εικαστικών Τεχνών, προσφορά για τα 30 χρόνια της ΕΕΔΔΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

10-29 Νοέμβρη 2011, Ηρακλειδών 66, Θησείο.


Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, διοργανώνει Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» , 10-29 Νοέμβρη 2011.


Στόχος της έκθεσης με την προσφορά αυτή των καλλιτεχνών, είναι η στήριξη και η ενίσχυση του έργου της ΕΕΔΔΑ, έργου που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια. Στα πλαίσια της αντιιμπεριαλιστικής δράσης και αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς της γης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) απευθύνθηκε στο ΕΕΤΕ για την πραγματοποίηση της έκθεσης που θα τιμά την ενίσχυση των ιδρυτικών σκοπών της ΕΕΔΔΑ, τον αγώνα για την εδραίωση της φιλίας των λαών, την προάσπιση των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών τους και την εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η ΕΕΔΔΑ από το 1981 είναι κοινωνός των διεθνών προβλημάτων, των οραμάτων και του λαϊκού πολιτισμού που αναπτύσσουν οι αγωνιζόμενοι λαοί. Στέκεται στο πλευρό των μεταναστών που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, αποδιωγμένοι από τις πατρίδες τους, κατατρεγμένοι από επεκτατικές πολιτικές και ληστρικούς πολέμους. Υπερασπίζεται τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του ενάντια στην πανίσχυρη ισραηλινή μηχανή που, με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής ένωσης, του στερεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, μαζί και το αυτονόητο δικαίωμα να έχει δική του πατρίδα. Εναντιώθηκε στο απάνθρωπο «απαρχάιντ» που είχε μετατρέψει το λαό της Νότιας Αφρικής υπόδουλο μέσα στην ίδια του πατρίδα. Στηρίζει τους αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής, όπου οι ΗΠΑ επέβαλαν δικτατορικές κυβερνήσεις και προσπαθούν με κάθε μέσο να ανατρέψουν ελεύθερα εκλεγμένες κυβερνήσεις. Αντιτάσσεται στον εμφύλιο που άφησε «κληρονομιά» η βρετανική αποικιοκρατική πολιτική στο λαό του Σουδάν, τα αποτελέσματα του οποίου τον ταλανίζουν ως τα σήμερα μαζί με τις διαθέσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών να εκμεταλλευτούν το πλούσιο υπέδαφος του.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, που αγωνίζεται πάντα για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, που αναπτύσσει πολιτιστικές πρωτοβουλίες για τους ίδιους αντιϊμπεριαλιστικούς σκοπούς μέσα και από την ενίσχυση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, έκανε ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την έκθεση αυτή, έκθεση με ελεύθερο θέμα που τα έργα θα διατίθενται και θα είναι προσιτά για την στήριξη των σκοπών της ΕΕΔΔΑ.

Όλες οι πληροφορίες για την έκθεση και τις εκδηλώσεις είναι διαθέσιμες εδώ.