Γλώσσα:
Home arrow * Προγράμματα arrow Μέση Ανατολή, Αραβικός Κόσμος arrow Πρόγραμμα του 2009 για τροφοδοσία με νερό παλαιστινιακής κοινότητας
Πρόγραμμα του 2009 για τροφοδοσία με νερό παλαιστινιακής κοινότητας
Η ΕΕΔΔΑ, σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Επιτροπή για τη Μέριμνα των Αγροτών (PARC) ολοκλήρωσαν ένα ακόμα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης (ECHO/-ME/BUD/2009/01005), που χρηματοδοτήθηκε από το Γραφείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το ποσό των 400.000 ευρώ. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να βελτιώσει την πρόσβαση σε νερό των κατοίκων της κοινότητας Τελ στην περιοχή της Νάμπλους, στη Δυτική Όχθη.

Το πρόγραμμα προέβλεπε την κατασκευή μιας κεντρικής δεξαμενής 500 κυβικών μέτρων, την εγκατάσταση τριών χιλιομέτρων σωληνώσεων των 152 χιλιοστών τροφοδοσίας νερού, την κατασκευή αντλιοστασίου καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους κατοίκους και τα σχολεία του χωριού γύρω από την υγιεινή, τις ασθένειες σε σχέση με το νερό, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και την εξοικονόμηση νερού.

Το χωριό Τελ δεν έχει σύνδεση με το δίκτυο νερού γι’ αυτό και είχε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης πόσιμου νερού, αλλά και γενικά για οικιακή χρήση. Την περίοδο κυρίως της ξηρασίας (Ιούνιος-Σεπτέμβρης) οι οικογένειες έπρεπε να εφοδιάζονται με νερό από άλλα χωριά ή από τάνκερς και να το πληρώνουν σε τριπλάσια τιμή.  

Το πρόγραμμα αφορούσε απευθείας 750 αγροτικές οικογένειες, δηλαδή 5.000 άτομα, που είναι και  ο συνολικό πληθυσμός του χωριού. Το πρόγραμμα εκτελέστηκε σε 8 μήνες και ξεκίνησε το Μάρτη του 2009 και τελείωσε τον Οκτώβρη.

Επόμενα >