Γλώσσα:
Home arrow * Προγράμματα arrow Λατινική Αμερική & Καραϊβική arrow Τρίχρονο πρόγραμμα στο Σαλβαδόρ 2002 - 2005
Τρίχρονο πρόγραμμα στο Σαλβαδόρ 2002 - 2005
  

Το Γενάρη τελείωσε με επιτυχία το 3-χρονο αναπτυξιακό πρόγραμμα που είχε αναλάβει η ΕΕΔΔΑ στο Σαλβαδόρ από το 2002. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην επαρχία του Ουσουλουτάν, στο νοτιοανατολικό Σαλβαδόρ, σε τρεις φτωχές κοινότητες του Δήμου Χουκουαράν, που ανήκουν στο καντόνι Σαμούρια.


Το πρόγραμμα είχε τρεις κύριες δραστηριότητες: 

α) Εξασφάλιση διατροφής, δηλαδή βοήθεια για την καλλιέργεια καλαμποκιού και κόκκινων φασολιών, καθώς και διαφόρων οπωρολαχανικών με την υδροπονική μέθοδο, όπως ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, ραπανάκια, λάχανα, μαρούλια και καρπούζια, καθώς και για την εκτροφή γουρουνιών, κατασκευή αποθηκών και στεγνωτηρίων για τη συντήρηση των δημητριακών, καθαρισμό του βρόχινου νερού, κ.ά.

  

β) Σύστημα για τη συντήρηση και βελτίωση του καλλιεργήσιμου εδάφους, φυτεύοντας θάμνους και δημιουργώντας διάφορα φυσικά εμπόδια για τον καθαρισμό των νερών, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι πλημμυρών και η μετακίνηση γόνιμων εδαφών προς τα κοντινά ποτάμια και τις χαράδρες και να μειωθεί η διάβρωση του εδάφους.

γ) Εκπόνηση σχεδίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων και την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, προμήθεια κοινοτικών φαρμακείων, κατάρτιση σε ζητήματα ψεκασμών, επεξεργασία και χλωρίωση του βρόχινου νερού, κλπ.

Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 619.164 ευρώ, συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (75%), την ΕΕΔΔΑ (15%) και την τοπική οργάνωση FUNSALPRODESE (10%), με την οποία η ΕΕΔΔΑ συνεργάζεται στο Σαλβαδόρ από το 1989.

 

< Προηγούμενα