Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
To τέλος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης. Περνώντας μπροστά από την πύλη του εργοστασίου. 

Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί συμπίπτει με τις επερχόμενες εκλογές, πολύ σημαντικές για την πορεία της χώρας μας. Έχει, όμως, και ένα ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί γιορτάζεται στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας, όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για 180η μέρα την απεργία τους.


Για την ΕΕΔΔΑ είναι μεγάλη χαρά να προσκαλεί μέλη και φίλους να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί στο πλευρό των ηρωικών απεργών χαλυβουργών. Είμαστε περήφανοι γιατί, μαζί με τη σκληρά δοκιμαζόμενη εργατική τάξη της χώρας μας, που έκανε δική της υπόθεση αυτό την απεργία, συμβάλαμε κι εμείς, με τις μικρές μας δυνάμεις, στη συνέχιση του σκληρού αυτού αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Στις 4 του Απρίλη 2012, εκπρόσωποι της ΕΕΔΔΑ, αντιπροσωπεία της οργάνωσης Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας  (Secours Populaire Français), εργαζόμενοι και άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και ο πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Μετάλλου συγκεντρωθήκαμε νωρίς το πρωί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για να συζητήσουμε τα πρόβλημα που υπάρχουν, να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να ξεκινήσουμε τη διανομή της επισιτιστικής βοήθειας (με βασικά είδη διατροφής) στα πλαίσια της αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό που οργάνωσε η ΕΕΔΔΑ και το SPF.  Κατά την επίσκεψη στη Ζώνη δόθηκαν συνεντεύξεις στην τηλεόραση της ΝΕΤ, στον 902 και στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης». Τη δράση αλληλεγγύης κάλυψε με ρεπορτάζ η Γαλλική εφημερίδα Humanité και Humanité Dimanche με δημοσιογράφο που συνόδευε τη γαλλική αποστολή.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, περιέγραψε πως τα συνδικάτα είχαν πολύ σημαντικές κατακτήσεις όπως το 7ώρο, αλλά πως τα δικαιώματα των εργαζομένων από το 2008 υφίστανται ολομέτωπη επίθεση.
Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΕΔΔΑ & SPF: Ομιλία της προέδρου της ΕΕΔΔΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Secours Populaire Français ΣΤΟΝ ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Αθήνα, ΕΣΗΕΑ, Τετάρτη 4 Απρίλη 2012, ώρα 12:30

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης έχει μια πορεία τριάντα ενός χρόνων διεθνιστικής αλληλεγγύης με σημαντική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα χρειαζόμασταν πολύ χρόνο  για να θυμηθούμε τους πιο σημαντικούς σταθμούς αυτών των 31 χρόνων ξεκινώντας από το 1981 οπότε πάρθηκε η πρωτοβουλία ίδρυσης της. Η ΕΕΔΔΑ είναι μια μαζική οργάνωση που ιδρύθηκε με στόχο την αλληλεγγύη με τα κινήματα των λαών της Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής και όλων των άλλων λαών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την εθνική τους ανεξαρτησία και κυριαρχία, για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Μέλη της είναι τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνδικάτα και σωματεία, οργανώσεις γυναικών, ειρήνης, προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής και φυσικά πρόσωπα που θέλουν να συμβάλουν ενεργά στην υλοποίηση των στόχων της.

Η ΕΕΔΔΑ θεωρεί χρέος της, σήμερα που χτυπιούνται όλα τα δικαιώματα του ελληνικού  λαού να αναπτύξει πολύ συγκεκριμένη δράση για την ανακούφιση αυτών που βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να εκφράσει την αλληλεγγύη της με όποιο τρόπο μπορεί, να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της για να στηρίξει αγώνες και πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να δώσουν δύναμη σε αυτούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία.

Διαβάστε περισσότερα...
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Φωτογραφίες (1, 2, 3) από την άφιξη του φορτίου τη Δευτέρα 2 Απρίλη 2012.

Η ΕΕΔΔΑ αποτελεί τμήμα του μαζικού, κοινωνικού κινήματος της χώρας μας και αγωνίζεται ταυτόχρονα για να αναδείξει τη στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα προβλήματα και τους αγώνες των λαών των υπανάπτυκτων και των αναπτυγμένων χωρών. Σήμερα, που ο ελληνικός λαός χτυπιέται από την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών κομμάτων που το στηρίζουν, η ΕΕΔΔΑ θεωρεί χρέος της και επιτακτική ανάγκη να εκφράσει με όποιον τρόπο μπορεί και με όσες δυνάμεις έχει την αλληλεγγύη της σε αυτούς που αγωνίζονται στη πρώτη γραμμή, για την ανακούφιση όσων βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να στηρίξει αγώνες και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν ένα καλύτερο αύριο.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΕΔΔΑ & SPF:Ομιλία του προέδρου του SPF

Η ομιλία του προέδρου της Λαϊκής Μέριμνας Γαλλίας (Secours Populaire Français), Julien Lauprêtre, στη Συνέντευξη Τύπου στις 4 Απρίλη στην ΕΣΗΕΑ  είναι διαθέσιμη εδώ στα γαλλικά.
<< Αρχική < Προηγούμενα 11 12 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 91 - 99 από 103