Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Να σταματήσουν τώρα τα στρατιωτικά γυμνάσια Ελλάδας - Ισραήλ
Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να διεξαχθεί στη Λάρισα νέα αεροπορική άσκηση στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ με τη συμμετοχή ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών και άλλων εναέριων μέσων υποστηρικτικών της πολεμικής μηχανής του. Η επιλογή της περιοχής δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού προσομοιώνει την απόσταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Ούτε η επιλογή του χρόνου είναι τυχαία, αφού ήδη στη Συρία έχει ανάψει η φωτιά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και ετοιμάζεται μια νέα στο Ιράν με στόχο τον έλεγχο και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών αυτών αλλά και, κατ’ επέκταση, ολόκληρης της περιοχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, εξάλλου, κινείται και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προτείνει στα κράτη-μέλη της να ψηφίσουν συνεργασία με το Ισραήλ, κράτος που πάντοτε υπήρξε πρόθυμο να στηρίξει τις ιμπεριαλιστικές επιλογές με αντάλλαγμα την επίσης πολύπλευρη στήριξή του από αυτούς.
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:Σάββατο 20 Οκτώβρη 2012, 6 μμ, Δήμος Πετρούπολης: Αλληλεγγύη και δικαιώματα των παιδιών
Η ΕΕΔΔΑ στηρίζει το 25ο Διαμεσογειακό Φεστιβάλ στη Γαλλία. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΕΕΔΔΑ μετέχει στο 25ο Διαμεσογειακό Φεστιβάλ στη Γαλλία με ομιλία στο συνέδριο για την Ελλάδα, με έμφαση στο θέμα της μετανάστευσης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΩΜΕΝΩΝΔιαβάστε περισσότερα...
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΖΗΤΩ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
To τέλος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης. Περνώντας μπροστά από την πύλη του εργοστασίου. 

Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί συμπίπτει με τις επερχόμενες εκλογές, πολύ σημαντικές για την πορεία της χώρας μας. Έχει, όμως, και ένα ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί γιορτάζεται στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας, όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για 180η μέρα την απεργία τους.


Για την ΕΕΔΔΑ είναι μεγάλη χαρά να προσκαλεί μέλη και φίλους να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί στο πλευρό των ηρωικών απεργών χαλυβουργών. Είμαστε περήφανοι γιατί, μαζί με τη σκληρά δοκιμαζόμενη εργατική τάξη της χώρας μας, που έκανε δική της υπόθεση αυτό την απεργία, συμβάλαμε κι εμείς, με τις μικρές μας δυνάμεις, στη συνέχιση του σκληρού αυτού αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Στις 4 του Απρίλη 2012, εκπρόσωποι της ΕΕΔΔΑ, αντιπροσωπεία της οργάνωσης Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας  (Secours Populaire Français), εργαζόμενοι και άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και ο πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Μετάλλου συγκεντρωθήκαμε νωρίς το πρωί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για να συζητήσουμε τα πρόβλημα που υπάρχουν, να μοιραστούμε την εμπειρία μας και να ξεκινήσουμε τη διανομή της επισιτιστικής βοήθειας (με βασικά είδη διατροφής) στα πλαίσια της αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό που οργάνωσε η ΕΕΔΔΑ και το SPF.  Κατά την επίσκεψη στη Ζώνη δόθηκαν συνεντεύξεις στην τηλεόραση της ΝΕΤ, στον 902 και στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης». Τη δράση αλληλεγγύης κάλυψε με ρεπορτάζ η Γαλλική εφημερίδα Humanité και Humanité Dimanche με δημοσιογράφο που συνόδευε τη γαλλική αποστολή.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, περιέγραψε πως τα συνδικάτα είχαν πολύ σημαντικές κατακτήσεις όπως το 7ώρο, αλλά πως τα δικαιώματα των εργαζομένων από το 2008 υφίστανται ολομέτωπη επίθεση.
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 64 - 72 από 79