Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς
ΚΑΛΕΣΜΑ στις συγκεντρώσεις ενάντια στην ύπαρξη και δράση του ΝΑΤΟ

Ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιούλη, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ)  δηλώνοντας την πάγια αντίθεσή της του ΝΑΤΟ καθώς και στην εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ερήμην του ελληνικού λαού, καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας μας.

 

Στην Αθήνα, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί και γυναικείοι σύλλογοι, μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία την Πέμπτη, 7 Ιούλη, στις 8 το βράδυ.

 

Η (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να δώσουν το μαζικό αγωνιστικό τους παρών στη συγκέντρωση και πορεία που θα ακολουθήσει, συσπειρωμένοι γύρω από το πανό της οργάνωσης. 

Διαβάστε περισσότερα...
36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Εκκίνηση από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 π.μ. Τερματισμός και υποδοχή στο υπουργείο Άμυνας στις 6.30 μ.μ.

 

Την Κυριακή 15/5 θα πραγματοποιηθεί η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8 π.μ. μέχρι το υπουργείο Αμυνας στις 6.30 μ.μ., όπου θα γίνουν ο τερματισμός και η εκδήλωση υποδοχής.«Πορευόμαστε και παλεύουμε ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας», τονίζει η ΕΕΔΥΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή.

 

Διαβάστε περισσότερα...
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν ενεργά και μαχητικά στο φετινό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, μαζί με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό και μαζικό κίνημα της πόλης μας, στο Σύνταγμα.

Η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση που βιώνει ο λαός μας δεν επιτρέπει ούτε εφησυχασμό ούτε αδιαφορία. Αντίθετα, επιβάλλει την ενεργή συμμετοχή όλων μας στις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις, που έχει προγραμματίσει για τις μέρες αυτές, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ειδικά μετά την απόφαση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο μαζί με ό,τι άλλο έχει συναποφασίσει με το κουαρτέτο ερήμην μας.   

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας να πραγματοποιήσει αγωνιστική πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα στις 3 με 10 Απρίλη. Οι μαχητικές εκδηλώσεις αυτών των ημερών δεν μπορεί παρά να συνεγείρουν το αγωνιστικό πνεύμα του λαού μας, να τον γεμίσουν υπερηφάνεια και ελπίδα ότι το μαζικό κίνημα, αργά ή γρήγορα, θα βρει το βηματισμό του και στην πορεία θα το ακολουθήσει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.

Η ΕΕΔΔΑ, κομμάτι και η ίδια του μαζικού κινήματος, συμπαρατάσσεται με τις μαζικές οργανώσεις που καλούν σε συμπόρευση με το λαό της Πάτρας και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να ενωθούν μαζί του, περπατώντας στο πλευρό του ή συμμετέχοντας στη μεγάλη συγκέντρωση-συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 10 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, με ομιλητή το Δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη.

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων. Την ίδια συμπαράσταση εκφράζει και σε όσους ζουν τον τρόμο των ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και της προσφυγιάς που έπεται, της καθημερινής εκμετάλλευσης των χωρών τους και του μίσους που την ακολουθεί.


 

Τα αποτελέσματα των τελευταίων επιθέσεων τόσο στο Παρίσι, όσο και στις Βρυξέλλες, είναι απλά στην ανάγνωσή τους με την πρώτη ματιά, αφού ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για τείχη που πρέπει να υψώσει η «πολιτισμένη» Ευρώπη για να κρατήσει απέξω τους «τρομοκράτες», δημιούργημα της δικής της πολιτικής και αφού ο στρατός βρίσκεται ήδη στα κέντρα των δύο πόλεων, σύμφωνα με τις επιταγές της τελευταίας Συνόδου του ΝΑΤΟ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι παντού και πάντα, για οποιονδήποτε λόγο και αν γίνονται τέτοιου είδους επιθέσεις, τα μοναδικά θύματα είναι οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι. 

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 46 - 54 από 98