Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς
Λέμε ΟΧΙ στην ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συμμετέχει μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις, την Πέμπτη, 30 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., ημέρα ψήφισης της σχετικής συμφωνίας για την παραμονή και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας.

 

Την ώρα που το ενδεχόμενο του πολέμου γίνεται πιο ορατό από ποτέ, με την εντεινόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας και τις βλέψεις της για επεκτατισμό και εκμετάλλευση του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου, οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ, που στα λόγια καμώνονται πως ενδιαφέρονται, στην πραγματικότητα «σφυρίζουν αδιάφορα». Την ίδια ώρα, την εικόνα υποκρισίας ήρθε να συμπληρώσει η επιστολή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στον έλληνα πρωθυπουργό.

Διαβάστε περισσότερα...
Όχι στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις και τα πυρηνικά! Καμιά συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές!

Όχι στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις και τα πυρηνικά!

Καμιά συνεργασία με τους ιμπεριαλιστές!

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις Βάσεις, και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, 10 Γενάρη, στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα.

 

Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει με κάθε τρόπο τη Συμφωνία αυτή, γιατί η μόνη προσφορά της είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ αλλά και του ΝΑΤΟ, το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζεται να βάλει στο παιχνίδι. Εμπλοκή που επιβεβαιώνεται και από δηλώσεις Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων που τονίζουν ότι θα απαντήσουν με επιθέσεις στις περιοχές από όπου θα προέλθει το οποιοδήποτε χτύπημα.

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 27.11.2019

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27.11.2019, ώρα 5.30 μ.μ.

 

Στα γραφεία της Επιτροπής,  Μενάνδρου 54, 7ος όροφος

Διαβάστε περισσότερα...
ΓΙΑ ΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η 45η επέτειος του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανόπνευστη εφτάχρονη δικτατορία τιμάται φέτος εν μέσω νέων, πιο αντιλαϊκών αποφάσεων, όπως πλεονάσματα βγαλμένα από το «ξεζούμισμα» του λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δώσει καίριο χτύπημα στα τελευταία ψήγματα λαϊκών ελευθεριών όπως το πανεπιστημιακό άσυλο και μια σειρά εργατικά δικαιώματα, και ετοιμάζεται να συντρίψει άλλα, όπως ο συνδικαλισμός, η απεργία, οι πορείες, το ασφαλιστικό, με την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», όλα στο όνομα της στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου. 

 

Επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση και στη διεθνή σκηνή. Χώρες ισοπεδώνονται ή διαμελίζονται από τους ιμπεριαλιστές στο όνομα του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών. Λαοί μετατρέπονται σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν μια ελπίδα για το αύριο σε χώρες όπου είναι ανεπιθύμητοι και αποδιωγμένοι από ακραίες μορφές φασιστικής συμπεριφοράς από κυβερνήσεις που έχουν άμεση εμπλοκή στο έγκλημα, αλλά και φασιστικών ομάδων. Και η κατάσταση ολοένα χειροτερεύει εξαιτίας των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συμμαχιών, που διαρκώς αλλάζουν ανάλογα με τα συμφέροντα της χρονικής στιγμής. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, συμμετέχει στο επικίνδυνο παιχνίδι των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ μετατρέποντας τη χώρα μας σε «κράτος ανάσχεσης», βάζοντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών πάνω από την ειρήνη της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα...
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Συλλογή υπογραφών από την ΕΕΔΥΕ: https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την έντονη καταδίκη μας για την ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, που επιχειρεί να ανανεώσει, να ενισχύσει και να επεκτείνει η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 103