Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς
Ζήτω οι αγώνες των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να τιμήσουν την 74η επέτειο από τις ιμπεριαλιστικές πυρηνικές επιθέσεις των ΗΠΑ ενάντια στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 6 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ., στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. 

 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η αποφασιστική συμμετοχή όλου του λαού σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Όχι μόνο γιατί δεν πρέπει να ξεχνά κανείς το τερατώδες έγκλημα που διαπράχθηκε από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ ενάντια στο γιαπωνέζικο λαό πριν από 74 χρόνια και γιατί οφείλει να καταδικάσει και όλα τα διαχρονικά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ενάντια σε όλους τους λαούς σε κάθε γωνιά της γης.

Διαβάστε περισσότερα...
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η εργατική Πρωτομαγιά τιμάται και αυτή τη χρονιά στη χώρα μας εν μέσω νέας επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη. Μια επίθεση που δεν αρκείται μόνο στην προσπάθεια να της αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις, να ισοπεδώνει την αξιοπρέπειά της, να σπέρνει το φόβο για το ανίκητο του καπιταλισμού, αλλά και να παρεμβαίνει ανοιχτά στις διαδικασίες άσκησης των συνδικαλιστικών της δικαιωμάτων.

 

Νόθες εκλογικές διαδικασίες με στόχο την εκλογή όχι απλά διευθυντικών στελεχών αλλά εργοδοτών κατευθείαν μέσα από τα σπλάχνα της εργοδοσίας. Διαδικασίες που δημιουργούν εύλογες αντιδράσεις από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στις οποίες απαντούν με χρήση βίας από μπράβους της νύχτας, βία που αποδίδεται στους εργαζόμενους, μέλημα των οποίων είναι η προστασία του δικαιώματός τους να εκλέγουν γνήσιους αντιπροσώπους της εργατικής τάξης. Καταλήστευση των οικονομικών των συνδικάτων, για να πραγματοποιούν τις νόθες διαδικασίες τους σε πόλεις και νησιά μακριά από την Αθήνα, με πανάκριβη διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Διαβάστε περισσότερα...
Χαιρετισμός στην 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στάση στο Πικέρμι

 Αγαπητοί συνοδοιπόροι της Ειρήνης,

 

Ο φετινός γιορτασμός της Μαραθώνιας Πορείας βρίσκει τους λαούς της περιοχής σε ακόμα δυσμενέστερη θέση και την ειρήνη ακόμα πιο κοντά στην κατάλυσή της, με το ΝΑΤΟ να κάνει ολοένα εντονότερη την επικίνδυνη παρουσία του στη γειτονιά μας με την έγκριση και αναντίρρητη αποδοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που, συνεχίζοντας αυτούσια την πολιτική όλων των προκατόχων της, είχε καλέσει το ΝΑΤΟ να περιπολεί στη Μεσόγειο με πρόσχημα τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Φέτος, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το έφερε στα Βαλκάνια να παριστάνει το θεματοφύλακα των συμφερόντων του γειτονικού λαού ενάντια στις επεκτατικές βλέψεις της Ρωσίας. Οι ΝΑΤΟικές βάσεις, που έφευγαν από την εποχή του ΠΑΣΟΚ αλλά παραμένουν μέχρι τις μέρες μας, όχι μόνο αναβαθμίζονται αλλά και επεκτείνονται με τη δικαιολογία της κοινής ασφάλειας και άμυνας, του δόγματος δηλαδή της φετινής Συνόδου Κορυφής. Παρά την οικονομική δυσπραγία που μαστίζει για πάνω από 10 χρόνια το λαό μας, αποδέχεται την αύξηση των ΝΑΤΟικών δαπανών επιβαρύνοντας παραπέρα τα λαϊκά νοικοκυριά και, τέλος, αναγορεύει το ΝΑΤΟ σε επιδιαιτητή των διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα...
ΖΗΤΩ Η 8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

ΖΗΤΩ Η 8 ΜΑΡΤΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ! 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

 Αυτή τη μέρα τιμάμε όσες γυναίκες, όπου γης, σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, αλλά και εκείνες που συνεχίζουν να δέχονται μοιρολατρικά την καταπίεσή του χωρίς να αντιδρούν και τις καλούμε να ενωθούν με το εργατικό λαϊκό κίνημα και να μετατρέψουν αυτή την επέτειο σε απαρχή νέων αγώνων για τα αναφαίρετα δικαιώματά μας, για τη ζωή μας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) βρίσκεται ήδη στα νέα γραφεία της, στην οδό Μενάνδρου 54, απέναντι από το πλάι του Εθνικού Θεάτρου, στον 7ο όροφο. Το τηλέφωνο και το e-mail παραμένουν ίδια.

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 98