Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 17.9.2021

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ

ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.

 

Εμείς, τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη, 15 Σεπτέμβρη 2021, στις 6.30 μ.μ  στον εξωτερικό χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ.) – Μουσείο Μακρονήσου, στην οδό Αγίων Ασωμάτων 31, στο Θησείο, για να πραγματοποιήσουμε την εκλογοαπολογιστική μας Γενική Συνέλευση, ομόφωνα αποδεχθήκαμε το Ψήφισμα-Κάλεσμα για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων εκείνων που διαμαρτύρονται για την παρουσία στη χώρα μας της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στην τριήμερη συνεδρίαση της οποίας, για ακόμα μια φορά, θα αποφασιστεί η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενάντια σε γειτονικούς αλλά και πιο μακρινούς λαούς, στο όνομα της αντιπαλότητάς τους με άλλες χώρες και περιοχές και στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων τους.

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, 15.09.2021, ώρα 6.30 μ.μ.

Αθήνα, 03.09.2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 15.09.2021, ώρα 6.30 μ.μ.

 

Στον εξωτερικό χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ «Μουσείο Μακρονήσου»)

Αγίων Ασωμάτων 31-Θησείο

 

Με απόφαση του Προεδρείου και σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του καταστατικού, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα πραγματοποιήσει την εκλογοαπολογιστική συνέλευσή της την Τετάρτη, 15.09.2021, ώρα 6.30 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Μακρονήσου (Π.Ε.Κ.Α.Μ «Μουσείο Μακρονήσου»), Αγίων Ασωμάτων 31-Θησείο.

Διαβάστε περισσότερα...
Διεθνής Αλλληλεγγύη, Τεύχος Απριλίου Νο 84
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021. Όλοι στις 6 Μάη, στις 10 το πρωί, στο Σύνταγμα!

Οι Σύνοδοι του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν με τη συμμετοχή αμερικανο-ευρωπαίων υπουργών, προετοιμάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής του Ιούνη και το έδαφος για νέα δεινά για τους λαούς της γης. Ο αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων σε  μια προσπάθεια να εκβιάσει την Τουρκία για να παραμείνει στους κόλπους της δυτικής «συμμαχίας». Η Τουρκία, από τη μεριά της, συνεχίζει τις επιθέσεις της ενάντια στη Συρία με την ένοχη σιωπή των απανταχού ιμπεριαλιστών. Το Ισραήλ βάζει εμπόδια στις εκλογές της Παλαιστίνης, απαγορεύοντας τη συμμετοχή των Παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας στα ίδια επικίνδυνα μονοπάτια με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο ενδεχόμενων ΝΑΤΟικών επιθέσεων ενάντια στον προαιώνιο εχθρό, τη Ρωσία.

 

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στη διεθνή σκηνή, που οι ιμπεριαλιστές έχουν μετατρέψει σε σκακιέρα, την ίδια αυτή περίοδο, που η παγκόσμια εργατική τάξη γιορτάζει την 1η Μάη, οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου, τοις των ιμπεριαλιστών ρήμασι πειθόμενοι, ετοιμάζουν νέα επίθεση σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν αφήσει αλώβητα με το χτύπημα του συνδικαλισμού, του απεργιακού δικαιώματος, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του 8ωρου, του 5θήμερου.

Διαβάστε περισσότερα...
8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στέλνει ολόθερμο αγωνιστικό χαιρετισμό στις γυναίκες ολόκληρης της γης με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, ημέρας αφιερωμένης στο «άλλο μισό του ουρανού», όπως τις αποκάλεσε ο ποιητής.

 

Η φετινή επέτειος τιμάται όμως σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη τόσο της χώρας μας όσο και παγκόσμια. Η παρατεταμένη παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και που δεν τελειώνουν ποτέ και πουθενά έχουν δημιουργήσει ένα πλέγμα αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό.

 

Τα εργασιακά δικαιώματα έχουν μπει στη μέγγενη της ανεργίας, της ανασφάλειας, της απόλυσης. Η δουλειά από το σπίτι, που εξαπλώνεται με το πρόσχημα της πανδημίας, κατοχυρώνει στην πράξη τη μισή πληρωμή και μισή ασφάλιση, το χτύπημα του οχτάωρου και πενθήμερου.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 103