Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η εργατική Πρωτομαγιά τιμάται και αυτή τη χρονιά στη χώρα μας εν μέσω νέας επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη. Μια επίθεση που δεν αρκείται μόνο στην προσπάθεια να της αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις, να ισοπεδώνει την αξιοπρέπειά της, να σπέρνει το φόβο για το ανίκητο του καπιταλισμού, αλλά και να παρεμβαίνει ανοιχτά στις διαδικασίες άσκησης των συνδικαλιστικών της δικαιωμάτων.

 

Νόθες εκλογικές διαδικασίες με στόχο την εκλογή όχι απλά διευθυντικών στελεχών αλλά εργοδοτών κατευθείαν μέσα από τα σπλάχνα της εργοδοσίας. Διαδικασίες που δημιουργούν εύλογες αντιδράσεις από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στις οποίες απαντούν με χρήση βίας από μπράβους της νύχτας, βία που αποδίδεται στους εργαζόμενους, μέλημα των οποίων είναι η προστασία του δικαιώματός τους να εκλέγουν γνήσιους αντιπροσώπους της εργατικής τάξης. Καταλήστευση των οικονομικών των συνδικάτων, για να πραγματοποιούν τις νόθες διαδικασίες τους σε πόλεις και νησιά μακριά από την Αθήνα, με πανάκριβη διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Διαβάστε περισσότερα...
Χαιρετισμός στην 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στάση στο Πικέρμι

 Αγαπητοί συνοδοιπόροι της Ειρήνης,

 

Ο φετινός γιορτασμός της Μαραθώνιας Πορείας βρίσκει τους λαούς της περιοχής σε ακόμα δυσμενέστερη θέση και την ειρήνη ακόμα πιο κοντά στην κατάλυσή της, με το ΝΑΤΟ να κάνει ολοένα εντονότερη την επικίνδυνη παρουσία του στη γειτονιά μας με την έγκριση και αναντίρρητη αποδοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που, συνεχίζοντας αυτούσια την πολιτική όλων των προκατόχων της, είχε καλέσει το ΝΑΤΟ να περιπολεί στη Μεσόγειο με πρόσχημα τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Φέτος, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το έφερε στα Βαλκάνια να παριστάνει το θεματοφύλακα των συμφερόντων του γειτονικού λαού ενάντια στις επεκτατικές βλέψεις της Ρωσίας. Οι ΝΑΤΟικές βάσεις, που έφευγαν από την εποχή του ΠΑΣΟΚ αλλά παραμένουν μέχρι τις μέρες μας, όχι μόνο αναβαθμίζονται αλλά και επεκτείνονται με τη δικαιολογία της κοινής ασφάλειας και άμυνας, του δόγματος δηλαδή της φετινής Συνόδου Κορυφής. Παρά την οικονομική δυσπραγία που μαστίζει για πάνω από 10 χρόνια το λαό μας, αποδέχεται την αύξηση των ΝΑΤΟικών δαπανών επιβαρύνοντας παραπέρα τα λαϊκά νοικοκυριά και, τέλος, αναγορεύει το ΝΑΤΟ σε επιδιαιτητή των διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο.

Διαβάστε περισσότερα...
ΖΗΤΩ Η 8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!

ΖΗΤΩ Η 8 ΜΑΡΤΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ! 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

 Αυτή τη μέρα τιμάμε όσες γυναίκες, όπου γης, σηκώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, αλλά και εκείνες που συνεχίζουν να δέχονται μοιρολατρικά την καταπίεσή του χωρίς να αντιδρούν και τις καλούμε να ενωθούν με το εργατικό λαϊκό κίνημα και να μετατρέψουν αυτή την επέτειο σε απαρχή νέων αγώνων για τα αναφαίρετα δικαιώματά μας, για τη ζωή μας, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...
ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) βρίσκεται ήδη στα νέα γραφεία της, στην οδό Μενάνδρου 54, απέναντι από το πλάι του Εθνικού Θεάτρου, στον 7ο όροφο. Το τηλέφωνο και το e-mail παραμένουν ίδια.

H ΕΕΔΔΑ ΣΤΟ 44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» 2018

H ΕΕΔΔΑ

ΣΤΟ 44ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ 20-21-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Όπως κάθε χρόνο και φέτος η ΕΕΔΔΑ θα βρίσκεται με δικό της τραπέζι στη Διεθνούπολη.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 79