Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς

Χαιρετισμό στους Ειρηνοδρόμους απηύθυνε στη στάση στη Ραφήνα αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ.

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την 40η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που φέτος τιμάται τη μέρα της δολοφονίας του αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η φετινή Μαραθώνια Πορεία πραγματοποιείται εν μέσω ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας που πρώτοι οι λαοί Ουκρανίας και Ρωσίας βιώνουν άμεσα με τον πιο τραγικό τρόπο αλλά και, έμμεσα, οι υπόλοιποι λαοί της γης, που υφίστανται τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητά τους.

Ο ελληνικός λαός βιώνει ήδη τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου, αποτέλεσμα του λυσσαλέου ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ευρωπαϊκή Ένωση από τη μια, Ρωσία-Κίνα από την άλλη, για την ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της. Η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή ύψη. Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία παίρνουν σε ελάχιστο χρόνο ταυτότητες πρόσφυγα που τους δίνουν τη δυνατότητα να φύγουν για οποιαδήποτε χώρα της επιλογής τους, όποτε αποφασίσουν. Δικαιώματα που, έτσι κι αλλιώς, αποτελούν αυτονόητες απαιτήσεις του μαζικού κινήματος. Όμως, πόσοι πρόσφυγες είχαν τέτοια ευνοϊκή αντιμετώπιση από όσους έφτασαν κυνηγημένοι στη χώρα μας;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλοι την Κυριακή, 22 Μάη στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης!


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν μαζικά στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που φέτος τιμάται την ημέρα της δολοφονίας του αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.


Η μαχητική παρουσία όλων μας έχει τεράστια σημασία γιατί θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στους ιμπεριαλιστές που συνεχίζουν να αιματοκυλούν τους λαούς για τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλιακών τους ομίλων, όσο και στην ελληνική κυβέρνηση που, ακολουθώντας την πολιτική όλων των προκατόχων της, βάζει καθημερινά όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας και το λαό της στη δίνη των πολέμων, με συμμαχίες που καθόλου δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας, αντίθετα αυξάνουν τους κινδύνους μιας γενικευμένης σύρραξης με ολέθρια αποτελέσματα για τους λαούς της.

Όλοι μαζί, φιλειρηνικά και διεθνιστικά, να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή της πατρίδας μας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, όπου οι βάσεις του θα χρησιμοποιούνται για ανάγκες εχθρικές προς τους γειτονικούς λαούς και η χώρα μας θα κινδυνεύει από «ασύμμετρες απειλές» και  «εκδικητικά χτυπήματα». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

 

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί όλα τα μέλη και όλους τους φίλους της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Πέμπτη, 12 Μάη, και ώρα 7 το απόγευμα στα Προπύλαια.

 

Τη μέρα αυτή η ελληνική κυβέρνηση, με την πλειοψηφία που διαθέτει αλλά και τις πλάτες των κομμάτων που ορκίζονται στο όνομα του ΝΑΤΟ, πρόκειται να επικυρώσει τη νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, αρχικά για 5 χρόνια και, στη συνέχεια, επ’ αόριστον. Αυτή η συμφωνία είναι ένα δώρο που ο έλληνας πρωθυπουργός βιάζεται να εξασφαλίσει για τις ΗΠΑ πριν το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του και την εκεί συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο. Για τον ελληνικό λαό, όμως, είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, έτοιμη να εκραγεί όποτε προστάξουν οι δυτικοί «σύμμαχοί» μας. Και είναι πιο πολύ κι από βέβαιο ότι αυτή η «έκρηξη» θα γίνει με τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνενοχή όλων των κομμάτων του ευρωατλαντικού άξονα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Πρωτομαγιά 2022. Ελπίδα η πάλη των λαών.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει την Εργατική Πρωτομαγιά, παγκόσμιο σύμβολο των εργατικών λαϊκών αγώνων και πανανθρώπινη ελπίδα για τους νικηφόρους αγώνες που θα έρθουν στο μέλλον. 

 

Η φετινή Πρωτομαγιά σκιάζεται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, με την πλήρη ευθύνη και καθοδήγηση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Έναν πόλεμο με τραγικές συνέπειες για τις ζωές τόσο του ουκρανικού και του ρώσικου λαού, που ζουν άμεσα τον εφιάλτη του, όσο και όλων των λαών της γης, που θα βιώσουν μακροπρόθεσμα τις επιπτώσεις του. Γιατί είναι γνωστό ότι, όποτε αποφασίσουν οι ιμπεριαλιστές να μοιράσουν μεταξύ τους εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές, πάντα με το αίμα των λαών κάνουν τη μοιρασιά.

 

Ιδιαίτερα για την εργατική τάξη της χώρας μας, εκτός από τις επιπτώσεις του πολέμου, και άλλα ασήκωτα βάρη φορτώνονται στις πλάτες της. Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία-Κίνα για την ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της φέρνει νέους σχεδιασμούς για την απεξάρτηση της χώρας μας από τους ρώσικους ενεργειακούς πόρους και τον αναπροσανατολισμό της στους ευρωατλαντικούς. Φέρνει, όπως είναι φυσικό, και έκρηξη της ακρίβειας που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Τα υποτυπώδη οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης έρχονται σε ευθεία αντίθεση με αυτά που έχει ανάγκη ο λαός για την πραγματική ανακούφιση της καθημερινότητάς του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Για ξεφύλλισμα πατήστε εδώ 

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 115