Γλώσσα:
PHP  
PHP  
Home arrow Τομείς δράσης arrow Άλλοι τομείς
Άλλοι τομείς

 

8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), με την ευκαιρία της επετείου της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στέλνει αγωνιστικό μήνυμα στις γυναίκες της χώρας μας, νέες, εργαζόμενες, άνεργες, φοιτήτριες, απόμαχες της δουλειάς. Τις καλεί να σταθούν όρθιες μπροστά στις δυσκολίες της καθημερινής τους ζωής και να αγωνιστούν με ενωμένο, αποφασιστικό και μαζικό αγώνα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που τους έχουν αφαιρεθεί αλλά και για όσα ακόμα δικαιούνται.

 

Στέκεται αλληλέγγυα στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες που έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους και τη ζωή όπως τη γνώριζαν, αποδιωγμένες από τον τρόμο των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, σε αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Ενός μέλλοντος που δεν υπάρχει για καμιά τους αφού, όπου κι αν πάνε, έρχονται αντιμέτωπες με τον ίδιο ιμπεριαλισμό που τις έδιωξε από τα σπίτια τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) εκφράζει την οδύνη της για τις χιλιάδες νεκρών, τραυματιών και εγκλωβισμένων κάτω από τα γκρεμισμένα οικοδομήματα, που προκάλεσε ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και στη γειτονική της Συρία.


Όσο αδύναμος και απροστάτευτος κι αν αισθάνεται κανείς μπροστά σε τέτοιας έντασης και έκτασης φυσικά φαινόμενα, δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι τα θύματά τους είναι παντού και πάντα οι φτωχοί, οι απόκληροι, αυτοί που ζουν σε κακοφτιαγμένες κατασκευές, ανεγερμένες χωρίς καμία αντισεισμική θωράκιση, χτισμένες βιαστικά, ίσα-ίσα για να στεγάσουν όσους μοιάζουν να είναι απλοί αριθμοί για τους κυβερνώντες, εκείνους που τα όνειρα και οι ελπίδες δεν μετρούν παρά μόνο για τους ίδιους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταγγελία για το θάνατο του 16χρονου Ρομά

 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει την ένταση της βίας, της καταστολής και της αυθαιρεσίας του αστικού κράτους, που δεν διστάζει να ποδοπατά την αξία της ανθρώπινης ζωής, φτάνοντας μέχρι τη δολοφονία.

 

Σε μια περίοδο που ο λαός υποφέρει από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την ανέχεια και τον αποκλεισμό από βασικά δικαιώματα ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης, δολοφονείται εν ψυχρώ, με μια σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, στη διάρκεια καταδίωξης. Το «έγκλημα» που διέπραξε ο 16χρονος ήταν η βενζίνη αξίας 20 ευρώ, που έβαλε στο αυτοκίνητό του και έφυγε χωρίς να πληρώσει. 

 

Το νέο αυτό έγκλημα δεν είναι το πρώτο. Έρχεται να προστεθεί στη δολοφονία του άλλου 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη, στο Πέραμα το 2021. Άλλωστε, μιλάμε για ένα κράτος που έτσι κι αλλιώς δεν σέβεται ούτε τα δικαιώματα των εργατών που δολοφονούνται κάθε χρόνο από την απουσία μέτρων προστασίας και ασφάλειας στα εργασιακά κάτεργα που δουλεύουν μόνο και μόνο επειδή είναι κόστος για τους εργοδότες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 30.11.2022, ώρα 6.00 μ.μ.

 

Στα γραφεία της ΕΕΔΔΑ, Μενάνδρου 54, στην Αθήνα

 

Με απόφαση του Προεδρείου και σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του καταστατικού, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα πραγματοποιήσει την απολογιστική συνέλευσή της την Τετάρτη, 30.11.2022, ώρα 6.00 μ.μ., στα γραφεία της, Μενάνδρου 54, Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία!

Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

 

Μετά από 49 χρόνια, τα συνθήματα που ώθησαν τους φοιτητές να εξεγερθούν ενάντια στην εφτάχρονη δικτατορία, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Κι αυτό γιατί ο ιμπεριαλισμός έχει εξαχρειωθεί σε τέτοιο σημείο που αφήνει πίσω του εκατομμύρια άνεργους, εξαθλιωμένους, ξεριζωμένους, νεκρούς. Εκατομμύρια εργαζόμενοι που ζουν μισή ζωή με μισή δουλειά και μισό μισθό. Νέοι χωρίς πραγματική παιδεία απαραίτητη για το μέλλον τους. Γυναίκες άνεργες, θύματα του μεγάλου κεφαλαίου. Συνταξιούχοι που μετά το τέλος του εργασιακού τους βίου καλούνται να ζήσουν με μειωμένες συντάξεις και μειωμένες απαιτήσεις. Όμως, όλοι καλούνται να ακριβοπληρώσουν τα πάντα. Από τα είδη πρώτης ανάγκης μέχρι τη στέγασή τους, τη θέρμανση, τη μετακίνηση, την παιδεία, την υγεία. Που έχουν να επιλέξουν αν θα φάνε ή θα ζεσταθούν. Αν θα ζεσταθούν ή θα ακριβοπληρώσουν τη «δημόσια» υγεία. Αν θα παρέχουν στα παιδιά τους την εκπαίδευση που τους πρέπει ή θα πληρώνουν τους δυσβάστακτους λογαριασμούς τους. Εκατομμύρια άνθρωποι, ντόπιοι ή μετανάστες, είναι θύματα της ίδιας στυγνής πολιτικής, που απλά επιβιώνουν με τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο να φαντάζουν άπιαστα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 124