Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες
Μετανάστες - Πρόσφυγες
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 23/2/2017

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) διοργανώνει την Πέμπτη, 23 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Ηπείρου 5, 5ος όροφος, εκδήλωση με θέμα: «Ο ιμπεριαλισμός στο σύγχρονο κόσμο και η δράση του ΝΑΤΟ». 

Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α. και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

 

Ενημέρωση/συζήτηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό την Πέμπτη 19 Γενάρη στις 6:00μμ

Ενημέρωση/συζήτηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό την Πέμπτη 19 Γενάρη στις 6:00μμ στα γραφεία μας με θέμα «Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και οι επιπτώσεις στους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους».

Θα μιλήσει η Λίνα Κροκίδη, μέλος της γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Παρέμβαση θα κάνει και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.

Η ΕΕΔΔΑ εξακολουθεί να συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη υγιεινής που, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, θα παραδοθούν στους πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά 

Διαβάστε περισσότερα...
ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 Η Ελληνική Eπιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται διαρκώς ανθρώπινες ζωές, όπως συνέβη λίγες μέρες πριν με τους εγκλωβισμένους στον καταυλισμό της Μόρια στη Λέσβο.

Οι άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών, η έλλειψη στοιχειωδών κανόνων για την ασφαλή διαμονή τους, η παραμονή 6.500 περίπου μεταναστών σε καταυλισμούς χωρητικότητας μέχρι 3.500 ανθρώπων, οδηγεί τους ανθρώπους αυτούς καθημερινά στην απόγνωση και δυστυχώς και στο θάνατο. Καθημερινά κινδυνεύουν οι ζωές χιλιάδων ανήλικων μεταναστών, παιδιών και μωρών που η τύχη τους δυστυχώς καθορίζεται από τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών, τα παζάρια ΕΕ-Τουρκίας με τη συμμετοχή και της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα...
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) διεκδικεί το δικαίωμα των προσφύγων στην επιλογή του τόπου εγκατάστασής τους, στην οικογενειακή συνένωση, στην εργασία και τη στέγη, στην εκπαίδευση των παιδιών. Αναγνωρίζουμε στους μετανάστες και πρόσφυγες το δικαίωμα να ζουν όπως θέλουν, να κάνουν όσα παιδιά επιθυμούν, να έχουν χώρο προσευχής, να κυκλοφορούν εάν το θέλουν οι γυναίκες με το μαντίλι στο κεφάλι και χαιρετίζουμε τα προσφυγόπουλα που πήγαν στα σχολεία. Τα παιδιά είναι αυτά που θα μάθουν πιο εύκολα την ελληνική γλώσσα και θα αποτελέσουν κρίκο κοινωνικής δικτύωσης και των ενηλίκων με την ντόπια κοινωνία.  Χαιρετίζουμε τους γονείς, τους μαθητές, τους δασκάλους και τους φορείς τους, που υποδέχτηκαν στα σχολεία τα προσφυγόπουλα και αποδοκιμάζουν και απομονώνουν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές. Οι φωνές αυτές για να  αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα από τα εγκλήματά του και να αποπροσανατολίσουν αξιώνουν να αποκλειστούν τα προσφυγόπουλα από το σύστημα εκπαίδευσης. 

Διαβάστε περισσότερα...
3 έως 19 Ιουνίου 2016 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έκθεση αφίσας για το προσφυγικο μεταναστευτικό


E
κθεση αφίσας του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) για το μεταναστευτικό από 3 έως 19 Ιουνίου 2016 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο, Αθήνα.

 

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά (και τα Σαββατοκύριακα)

από 06:00μμ  έως 10:00μμ.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 48Δημοσιεύματα 

1995 - 2010

Κατάλογος εδώ