Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες
Μετανάστες - Πρόσφυγες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με νίκες έληξε η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης συμμερίζεται τη χαρά των 300 μεταναστών απεργών πείνας και συγχαίρει την αταλάντευτη στάση και σταθερότητα που έδειξαν στον αγώνα τους επιτυγχάνοντας νίκες όπως η μείωση του χρόνου υποβολής αίτησης διαμονής από 12 σε 8 χρόνια και η διευκόλυνση της πρόσβασης στην εργασία. Ελπίζουμε να ανακάμψει η υγεία όλων μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας και να συνεχιστεί ο αγώνας μέσα από το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που τέθηκαν από τους ίδιους, αλλά και την πληθώρα των υποστηρικτών τους.
Διαβάστε περισσότερα...
Μήνυμα αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα που δίνουν οι 300 απεργοί πείνας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας φωνή για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας και για μία κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα...
Ο Φράχτης στον Έβρο ένα ακόμα κατασταλτικό μέτρο της καπιταλιστικής κρίσης
Η ανέγερση φράχτη με θερμικές κάμερες κ.ά. στα χερσαία σύνορα της χώρας με την Τουρκία, μήκους 12,5 χλμ. στην Άνω Βύσσα, σε συνεργασία με τη FRONTEX φέρνει στην Ελλάδα πρακτικές εξόντωσης μεταναστών και προσφύγων που θυμίζουν το καθεστώς στα σύνορα ΗΠΑ–Μεξικού, Ισραήλ–Παλαιστίνης και των ισπανικών θυλάκων στις μεσογειακές ακτές του  Μαρόκου Θέουτα και Μελίγια. Η πρακτική που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει σαν στόχο να δυσκολέψει το πέρασμα Αφγανών, Ιρακινών, Κούρδων, Αλγερινών και άλλων, δεδομένου ότι άλλες διαδρομές, όπως από την Ιταλία και Γαλλία, έχουν ήδη εκτραπεί. Το 2010, έως το Νοέμβριο, στον Έβρο ποταμό βρέθηκαν 20 πτώματα –από το δέλτα και πιο βόρεια περνούν, σύμφωνα με μαρτυρίες, 100, 200, μέχρι και 350 άνθρωποι την ημέρα και η πρακτική του φράχτη θα δώσει ένα ακόμα καίριο χτύπημα κυρίως στο δικαίωμα στο άσυλο.
Διαβάστε περισσότερα...
ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 2005

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η προσφυγιά παρατηρείται σε χώρες όπου υπάρχουν πόλεμοι, διαμάχες μεταξύ των λαών, κατοχές και καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που προκαλούνται από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες. Έτσι οι άνθρωποι για να προστατέψουν τη ζωή τους εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί τις απαράδεκτες πρακτικές που χρησιμοποιεί οποιαδήποτε χώρα για να εμποδίσει την είσοδο των προσφύγων σ΄ άλλη χώρα κλείνοντας τα σύνορα ή με τη μέθοδο της απέλασης.

Διαβάστε περισσότερα...
ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 2005

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Το φαινόμενο της μετανάστευσης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που οι αιτίες του είναι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές. Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη του πλανήτη, αποτέλεσμα περιβαλλοντικών καταστροφών, πολέμων, εμφυλίων συγκρούσεων, φτώχειας και πείνας, κύρια σε χώρες της Αφρικής, Ασίας, Μέσης Ανατολής καθώς επίσης και από χώρες με πολιτική αστάθεια.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 46 - 51 από 51Δημοσιεύματα 

1995 - 2010

Κατάλογος εδώ