Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες
Μετανάστες - Πρόσφυγες
Ο Φράχτης στον Έβρο ένα ακόμα κατασταλτικό μέτρο της καπιταλιστικής κρίσης
Η ανέγερση φράχτη με θερμικές κάμερες κ.ά. στα χερσαία σύνορα της χώρας με την Τουρκία, μήκους 12,5 χλμ. στην Άνω Βύσσα, σε συνεργασία με τη FRONTEX φέρνει στην Ελλάδα πρακτικές εξόντωσης μεταναστών και προσφύγων που θυμίζουν το καθεστώς στα σύνορα ΗΠΑ–Μεξικού, Ισραήλ–Παλαιστίνης και των ισπανικών θυλάκων στις μεσογειακές ακτές του  Μαρόκου Θέουτα και Μελίγια. Η πρακτική που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει σαν στόχο να δυσκολέψει το πέρασμα Αφγανών, Ιρακινών, Κούρδων, Αλγερινών και άλλων, δεδομένου ότι άλλες διαδρομές, όπως από την Ιταλία και Γαλλία, έχουν ήδη εκτραπεί. Το 2010, έως το Νοέμβριο, στον Έβρο ποταμό βρέθηκαν 20 πτώματα –από το δέλτα και πιο βόρεια περνούν, σύμφωνα με μαρτυρίες, 100, 200, μέχρι και 350 άνθρωποι την ημέρα και η πρακτική του φράχτη θα δώσει ένα ακόμα καίριο χτύπημα κυρίως στο δικαίωμα στο άσυλο.
Διαβάστε περισσότερα...
ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 2005

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η προσφυγιά παρατηρείται σε χώρες όπου υπάρχουν πόλεμοι, διαμάχες μεταξύ των λαών, κατοχές και καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που προκαλούνται από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες. Έτσι οι άνθρωποι για να προστατέψουν τη ζωή τους εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί τις απαράδεκτες πρακτικές που χρησιμοποιεί οποιαδήποτε χώρα για να εμποδίσει την είσοδο των προσφύγων σ΄ άλλη χώρα κλείνοντας τα σύνορα ή με τη μέθοδο της απέλασης.

Διαβάστε περισσότερα...
ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 2005

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΔΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Το φαινόμενο της μετανάστευσης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που οι αιτίες του είναι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές. Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται κάθε χρόνο σε διάφορα μέρη του πλανήτη, αποτέλεσμα περιβαλλοντικών καταστροφών, πολέμων, εμφυλίων συγκρούσεων, φτώχειας και πείνας, κύρια σε χώρες της Αφρικής, Ασίας, Μέσης Ανατολής καθώς επίσης και από χώρες με πολιτική αστάθεια.

Διαβάστε περισσότερα...
Παρατηρήσεις – εκτιμήσεις για το νόμο για τους μετανάστες 3386/2005

Μετά από πολλές συσκέψεις και εξαγγελίες την προηγούμενη χρονιά ότι "μέχρι το τέλος του 2004 η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα έλυνε τα προβλήματα των μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας" και υπολογίζονται σε πάνω από 1.600.000, ψηφίστηκε τελικά από την κυβέρνηση ο νέος νόμος για τους μετανάστες (Ν. 3386/2005).

Ο νέος νόμος της κυβέρνησης της Ν.Δ. αποτελεί συνέχεια αλλά και μετεξέλιξη σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση του προηγούμενου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία για τους μετανάστες στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι μετανάστες έχουν θέση ως φθηνό εργατικό δυναμικό χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 37 - 40 από 40Δημοσιεύματα 

1995 - 2010

Κατάλογος εδώ