Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες
Μετανάστες - Πρόσφυγες
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις μελών της «Χρυσής Αυγής» και άλλων φασιστών ενάντια σε μετανάστες στο κέντρο και σε συνοικίες της Αθήνας, με αφορμή την άγρια δολοφονία ενός Έλληνα εργαζόμενου τα ξημερώματα της 10ης Μάη.

Διαβάστε περισσότερα...
Επιθέσεις βίας σε πακιστανούς μετανάστες σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Ρέντη
Αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ θα μοιράσει αύριο, 27/3/2011, ανακοίνωση στους δρόμους της Νίκαιας, ξεκινώντας από την πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 3:00 το μεσημέρι όπου διοργανώνεται το αντιρατσιστικό συλλατήριο αντιρατσιστικών τοπικών οργανώσεων και άλλων φορέων. Πιέστε εδώ για την ανακοίνωση.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με νίκες έληξε η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης συμμερίζεται τη χαρά των 300 μεταναστών απεργών πείνας και συγχαίρει την αταλάντευτη στάση και σταθερότητα που έδειξαν στον αγώνα τους επιτυγχάνοντας νίκες όπως η μείωση του χρόνου υποβολής αίτησης διαμονής από 12 σε 8 χρόνια και η διευκόλυνση της πρόσβασης στην εργασία. Ελπίζουμε να ανακάμψει η υγεία όλων μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας και να συνεχιστεί ο αγώνας μέσα από το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που τέθηκαν από τους ίδιους, αλλά και την πληθώρα των υποστηρικτών τους.
Διαβάστε περισσότερα...
Μήνυμα αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα που δίνουν οι 300 απεργοί πείνας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας φωνή για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας και για μία κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα...
Ο Φράχτης στον Έβρο ένα ακόμα κατασταλτικό μέτρο της καπιταλιστικής κρίσης
Η ανέγερση φράχτη με θερμικές κάμερες κ.ά. στα χερσαία σύνορα της χώρας με την Τουρκία, μήκους 12,5 χλμ. στην Άνω Βύσσα, σε συνεργασία με τη FRONTEX φέρνει στην Ελλάδα πρακτικές εξόντωσης μεταναστών και προσφύγων που θυμίζουν το καθεστώς στα σύνορα ΗΠΑ–Μεξικού, Ισραήλ–Παλαιστίνης και των ισπανικών θυλάκων στις μεσογειακές ακτές του  Μαρόκου Θέουτα και Μελίγια. Η πρακτική που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει σαν στόχο να δυσκολέψει το πέρασμα Αφγανών, Ιρακινών, Κούρδων, Αλγερινών και άλλων, δεδομένου ότι άλλες διαδρομές, όπως από την Ιταλία και Γαλλία, έχουν ήδη εκτραπεί. Το 2010, έως το Νοέμβριο, στον Έβρο ποταμό βρέθηκαν 20 πτώματα –από το δέλτα και πιο βόρεια περνούν, σύμφωνα με μαρτυρίες, 100, 200, μέχρι και 350 άνθρωποι την ημέρα και η πρακτική του φράχτη θα δώσει ένα ακόμα καίριο χτύπημα κυρίως στο δικαίωμα στο άσυλο.
Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 37 - 44 από 44Δημοσιεύματα 

1995 - 2010

Κατάλογος εδώ