PHP WARNING 
Μετανάστες - Πρόσφυγες
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: 22 τουλάχιστον νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στη Σάμο!
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

22 τουλάχιστον νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στη Σάμο!

Η Μεσόγειος εδώ και χρόνια έχει γίνει νεκροταφείο. Η αύξηση της καταστολής και οι έλεγχοι στα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκτός αυτών μέσα από διμερείς συμφωνίες με άλλες χώρες, συστήματα παρακολούθησης και δίκτυα για την εφαρμογή των σχετικών πολιτικών, αυξάνει ραγδαία τον αριθμό των θυμάτων. Το πέρασμα στις χώρες της Ε.Ε. γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο. Δημοσιεύματα λένε ότι μεταξύ 1988 και 2010 τουλάχιστον 17.317 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά μήκος των ευρωπαϊκών συνόρων, η πλειοψηφία τους προσπαθώντας να διασχίσει τη Μεσόγειο. Δημοσιευμένες εκτιμήσεις λένε πως μόνο κατά τους πρώτους 7 μήνες του 2011 χάθηκαν 1.900 με 2.000 μετανάστες στα νερά της Μεσογείου, ενώ κάθε χρόνο καταφτάνουν χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά σε Ελλάδα και Ιταλία.   

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Φτάνει πια! Όχι άλλος θάνατος! 12 νεκροί στο έγκλημα του πνιγμού μεταναστών
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Φτάνει πια! Όχι άλλος θάνατος!

12 νεκροί στο έγκλημα του πνιγμού μεταναστών στο Φαρμακονήσι

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απάνθρωπη μεταναστευτική τους πολιτική, που με τις μαζικές απωθήσεις και τη βιαιότητα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στο Αιγαίο οδηγούν στο θάνατο δεκάδες μετανάστες.

Η πρόσφατη βίαιη επαναπροώθηση μεταναστών, που επέβαιναν σε ακινητοποιημένο αλιευτικό στο Φαρμακονήσι, προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα οδήγησε στον πνιγμό 9 παιδιά και 3 γυναίκες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι 16 μετανάστες που διασώθηκαν, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, μετά το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, αναφέρουν ότι οι λιμενικοί έδεσαν το πλοιάριό τους με σχοινί και άρχισαν να το ρυμουλκούν προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα με μεγάλη ταχύτητα και εν μέσω θαλασσοταραχής, με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Την ώρα που οι μετανάστες ναυαγοί προσπαθούσαν να ανεβούν στο σκάφος του λιμενικού για να σωθούν, οι λιμενικοί τους χτυπούσαν με το πίσω μέρος των όπλων τους και με κλωτσιές για να τους αποτρέψουν. 

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για το Σάββατο 7 Σεπτ: 3ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Φεστιβάλ για Έλληνες και Μετανάστες
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Διήμερο για έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους, Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια, 29 – 30 Ιουνίου
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 

Το  Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα ξεκινάει στο Πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια το Πολιτικό – Πολιτιστικό διήμερο της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας  (ΚΟΑ) του ΚΚΕ για έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους το οποίο θα κορυφωθεί αύριο, Κυριακή, στις 9:00μμ με ομιλία του Δημήτρη Γόντικα. Όπως κάθε χρόνο με δικό της περίπτερο μετέχει και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο ενώ στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα μεταναστευτικών κοινοτήτων, περίπτερα ταξικών συνδικάτων, περίπτερο του Οδηγητή, έκθεση της Σύγχρονης Εποχής κ.α.. Θα υπάρχει εστιατόριο και εργαστήρια για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών, όπως και παιδότοπος.

 

Σας περιμένουμε μαζικά στο περίπτερο μας να συζητήσουμε από κοντά.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Δολοφονική επίθεση ενάντια στους εργάτες γης της Ν. Μανωλάδας
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 
PHP WARNING 


Η Ε.Ε.Δ.Δ.Α καταδικάζει τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση εναντίον των εξαθλιωμένων εργατών γης στη Ν. Μανωλάδας της Ηλείας. Οπλισμένοι επιστάτες μεγαλοτσιφλικά πυροβόλισαν εν ψυχρώ και τραυμάτισαν πάνω από 30 εργάτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, επειδή ζήτησαν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα 6 μηνών. Το συγκεκριμένο γεγονός ούτε τυχαίο είναι ούτε μεμονωμένο. Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πληθώρα επιθέσεων και εργοδοτικής τρομοκρατίας εις βάρος των εργατών με προπηλακισμούς, διαπομπεύσεις, νυχτερινές επιθέσεις στα παραπήγματα που διαμένουν με σκοπό να τσακίσουν όποια φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας αναπτύσσεται.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 28 - 36 από 44
[ Πίσω ]
Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης - Μετανάστες - Πρόσφυγες