Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες
Μετανάστες - Πρόσφυγες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σπέρνουν φτώχεια, προσφυγιά και θάνατο

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων και τις πολιτικές που οδηγούν σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Η ΕΕ καλοδέχεται μόνο επιλεγμένο εργατικό δυναμικό, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων, και οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της. Για όλους τους υπόλοιπους μετανάστες και πρόσφυγες το μέλλον είναι οι ταλαιπωρίες, η πείνα, η καταστολή, η προσβολή κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος, οι πνιγμοί και ο θάνατος. Όπως είχαμε προειδοποιήσει, οι λεονταρισμοί της  ΕΕ για τους διακινητές ψυχών συνιστούν ένα απροκάλυπτο πρόσχημα και τα δουλεμπορικά κυκλώματα όχι μόνο δε χτυπιούνται, αλλά αντίθετα γιγαντώνονται.


Τα επεμβατικά σχέδια που απεργάζονται τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών με πρόσχημα το μεταναστευτικό (αφού η
  ΚΠΑΑ ενσωματώνεται στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση), θα είναι καταστροφικά για τους λαούς της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Από το Μάη του 2015 εκδόθηκε απόφαση για στρατιωτική επιχείρηση στη διαδρομή της Νότιας Κεντρικής Μεσογείου (EUNAVFOR). 

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΛΕΣΜΑ για συγκέντρωση υλικών για πρόσφυγες και μετανάστες

Η ΕΕΔΔΑ χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που δείχνουν έμπρακτα ποιες είναι οι διαθέσεις του λαού μας, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο που σπέρνουν επί χρόνια οι μηχανισμοί του συστήματος και καλεί τα μέλη και τους φίλους της επιτροπής να δράσουν:

- Συμβάλλοντας στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία της επιτροπής, Ηπείρου 5, στην Αθήνα, ώρες 10 π.μ. με 2 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3813052. Μαζεύουμε συσκευασμένα μπισκότα, χυμούς, γάλα μακράς διαρκείας, όπως επίσης παιχνίδια και είδη ζωγραφικής για παιδιά (ξυλομπογιές, μπλοκ, πλαστελίνη, ξύστρες, κλπ.).

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΛΕΣΜΑ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες 23 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ.

  Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων και τις πολιτικές που οδηγούν σε ολοένα αυξανόμενο αριθμό θυμάτων. Μετά το θάνατο του τρίχρονου Αϊλάν, έχουν σημειωθεί δεκάδες πνιγμοί στη Μεσόγειο. 34 νεκροί έχουν καταγραφεί στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, ανάμεσά τους 15 παιδιά. Νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη Μυτιλήνη το Σάββατο 19/9 το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού. Την Κυριακή 20/9 ανατράπηκε πλαστική λέμβος και 24 άνθρωποι αγνοούνται. Ναυάγιο έγινε από την πλευρά της Τουρκίας με 13 νεκρούς και άλλους 13 αγνοούμενους μετανάστες και πρόσφυγες.  Με τις καιρικές συνθήκες να χειροτερεύουν οι κίνδυνοι αυξάνουν δραματικά. 

Σήμερα Τετάρτη ξεκινάει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, που αποτελεί συνέχεια της έκτακτης συνόδου κορυφής τον Απρίλη, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης με περίπου 900 θύματα, που κατέληξε στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση η οποία προώθησε παραπέρα τη διακηρυγμένη πολιτική των λεγόμενων «έξυπνων συνόρων». 

Διαβάστε περισσότερα...
Συλλογή υπογραφών για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων

Καμπάνια συλλογής υπογραφών για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων

 

Περισσότερα από 5.000 άτομα πνίγηκαν στα νερά της Mεσογείου από το Γενάρη του 2014 μέχρι τα μέσα Μάη 2015 σε σύνολο 281.500 ατόμων που διέσχισαν τη Μεσόγειο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων παγκοσμίως έφτασε τα 59,5 εκατομμύρια στα τέλη του 2014. Βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ και επιταχύνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

 

 Μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στις θάλασσες της χώρας μας και της Μεσογείου γενικότερα, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) οργανώνει καμπάνια συλλογής υπογραφών για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων.

Διαβάστε περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: H ΕΕΔΔΑ στο Διήμερο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για Έλληνες και μετανάστες

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα πάρει μέρος και φέτος στο Πολιτικό-Πολιτιστικό Διήμερο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για Έλληνες και μετανάστες στο πάρκο ΦΙΞ, στις 19 και 20 Ιούνη και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να παραβρεθούν.

Ανάμεσα στα άλλα υλικά που θα διακινεί θα είναι και το παρακάτω κείμενο για συλλογή υπογραφών με τίτλο «Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο»:

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 28 - 36 από 51Δημοσιεύματα 

1995 - 2010

Κατάλογος εδώ