Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες
Μετανάστες - Πρόσφυγες
ΚΑΛΕΣΜΑ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες 23 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ.

  Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων και τις πολιτικές που οδηγούν σε ολοένα αυξανόμενο αριθμό θυμάτων. Μετά το θάνατο του τρίχρονου Αϊλάν, έχουν σημειωθεί δεκάδες πνιγμοί στη Μεσόγειο. 34 νεκροί έχουν καταγραφεί στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, ανάμεσά τους 15 παιδιά. Νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη Μυτιλήνη το Σάββατο 19/9 το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού. Την Κυριακή 20/9 ανατράπηκε πλαστική λέμβος και 24 άνθρωποι αγνοούνται. Ναυάγιο έγινε από την πλευρά της Τουρκίας με 13 νεκρούς και άλλους 13 αγνοούμενους μετανάστες και πρόσφυγες.  Με τις καιρικές συνθήκες να χειροτερεύουν οι κίνδυνοι αυξάνουν δραματικά. 

Σήμερα Τετάρτη ξεκινάει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, που αποτελεί συνέχεια της έκτακτης συνόδου κορυφής τον Απρίλη, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης με περίπου 900 θύματα, που κατέληξε στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση η οποία προώθησε παραπέρα τη διακηρυγμένη πολιτική των λεγόμενων «έξυπνων συνόρων». 

Διαβάστε περισσότερα...
Συλλογή υπογραφών για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων

Καμπάνια συλλογής υπογραφών για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων

 

Περισσότερα από 5.000 άτομα πνίγηκαν στα νερά της Mεσογείου από το Γενάρη του 2014 μέχρι τα μέσα Μάη 2015 σε σύνολο 281.500 ατόμων που διέσχισαν τη Μεσόγειο κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων παγκοσμίως έφτασε τα 59,5 εκατομμύρια στα τέλη του 2014. Βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ και επιταχύνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

 

 Μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται στις θάλασσες της χώρας μας και της Μεσογείου γενικότερα, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) οργανώνει καμπάνια συλλογής υπογραφών για το έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων.

Διαβάστε περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: H ΕΕΔΔΑ στο Διήμερο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για Έλληνες και μετανάστες

 Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) θα πάρει μέρος και φέτος στο Πολιτικό-Πολιτιστικό Διήμερο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για Έλληνες και μετανάστες στο πάρκο ΦΙΞ, στις 19 και 20 Ιούνη και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να παραβρεθούν.

Ανάμεσα στα άλλα υλικά που θα διακινεί θα είναι και το παρακάτω κείμενο για συλλογή υπογραφών με τίτλο «Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο»:

Διαβάστε περισσότερα...
Πέμπτη, 23 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ


Η Ελληνική
Eπιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει την ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχει ως αποτέλεσμα τις ολοένα και περισσότερες τραγωδίες με θύματα εκατοντάδες  πρόσφυγες και μετανάστες,  οι οποίοι στην απέλπιδα προσπάθειά τους να δραπετεύσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια, γίνονται έρμαια των δουλεμπόρων και πέφτουν θύματα των όλο και πιο απάνθρωπων αντιμεταναστευτικών μέτρων διαχείρισης των ροών μεταναστών και προσφύγων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η υποκριτική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης η συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης στη μεταναστευτική πολιτική και στις συνθήκες Δουβλίνου και Σένγκεν, και η διάθεσή της να συμμετάσχει στους διάφορους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την περιοχή, έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε εκατόμβη προσφύγων και μεταναστών.

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την υπόθεση της Μανωλάδας και του Φαρμακονησίου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Αθωωτική απόφαση για τους ενόχους της Μανωλάδας. Απόφαση να μπει στο αρχείο η υπόθεση του Φαρμακονησίου 

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό τις πρόσφατες άδικες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων:

-
- Την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας με την οποία αθωώνεται ο μεγαλοτσιφλικάς και ο ένας επιστάτης για τη δολοφονική επίθεση ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.

- Το κλείσιμο, με εντολή του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά, του φακέλου για τη βίαιη «επαναπροώθηση» μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε ακινητοποιημένο αλιευτικό στο Φαρμακονήσι, προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα, γεγονός που οδήγησε στον πνιγμό 9 παιδιά και 3 γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 28 - 36 από 49Δημοσιεύματα 

1995 - 2010

Κατάλογος εδώ