Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες
Μετανάστες - Πρόσφυγες
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στηρίζει το κάλεσμα των διοικήσεων κλαδικών συνδικάτων από την Αττική και συμμετέχει στη σύσκεψη που θα γίνει στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» το Σάββατο, 5 Μάρτη, στις 10 το πρωί και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1 το μεσημέρι, καθώς και στην πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η ΕΕΔΔΑ, σταθερά προσηλωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των λαών όλης της γης, καλεί τον ελληνικό λαό να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια των ιμπεριαλιστών που δημιουργούν πολέμους και επεμβάσεις και σπέρνουν φτώχεια, προσφυγιά και θάνατο, με αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών και στρατιές προσφύγων και μεταναστών.

 
Διαβάστε περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες που δείχνουν έμπρακτα ποιες είναι οι διαθέσεις του λαού μας, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο που σπέρνουν επί χρόνια οι μηχανισμοί του συστήματος και καλεί τα μέλη και τους φίλους της Επιτροπής να συμβάλουν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες στα γραφεία της, Ηπείρου 5, στην Αθήνα, ώρες 10 π.μ. με 2 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3813052.


Μαζεύουμε:

- Συσκευασμένα μπισκότα (αλμυρά και γλυκά)

- Φρυγανιές, κράκερς, κρουασάν

- Χυμούς (μακράς διάρκειας σε ατομικές συσκευασίες)

- Γάλα  μακράς διάρκειας (σε ατομικές συσκευασίες)

- Χτένες

- Μωρομάντιλα και ταλκ για μικρά παιδιά

- Πάνες για μωρά

- Σερβιέτες για γυναίκες

- Κουβέρτες φλις και υπνόσακους

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016 ΣΤΙΣ 6, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) στηρίζει το κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και συμμετέχει στη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Πέμπτη, 25 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα.

Για άλλη μια φορά η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορές ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το προσφυγικό, που η δική τους πολιτική δημιούργησε και όξυνε. Σαν αποτέλεσμα, η ελληνική κυβέρνηση, υποχωρώντας στις αξιώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, βρήκε την πιο επικίνδυνη «λύση» στο πρόβλημα, δηλαδή να επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να γίνει τοποτηρητής στο Αιγαίο.    

Διαβάστε περισσότερα...
Δελτίο τύπου: Φόρος αίματος στη Μεσόγειο

Σε εκατοντάδες ανέρχονται το τελευταίο διάστημα οι νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, που βρίσκουν τραγικό θάνατο στο δρόμο για τον «παράδεισο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που οδηγεί στο θάνατο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες -θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καταλήστεψης των χωρών τους- που επιχειρούν να φτάσουν στον «ευρωπαϊκό παράδεισο», κυρίως από τη θάλασσα. Καταγγέλλουμε την πολιτική της ΕΕ που οδήγησε σε ενίσχυση του Frontex για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, τη δημιουργία των hotspots σε Ελλάδα και Ιταλία για τη διαλογή των προσφύγων και μεταναστών. Με πρόσχημα τη μετανάστευση ενισχύθηκε παραπέρα η ΚΕΠΠΑ και η ΚΠΑΑ (επιχείρηση EunavorMed για το δήθεν «χτύπημα» των δουλεμπορικών στη διαδρομή Λιβύη-Ιταλία).

Διαβάστε περισσότερα...
Επιδόθηκαν στις 9/12 οι υπογραφές στη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής

 Στο πλαίσιο της καμπάνιας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες με σύνθημα «Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο», η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συγκέντρωσε περίπου 1.100 υπογραφές σε κείμενο διαμαρτυρίας.

Αντιπροσωπεία της ΕΕΔΔΑ παρέδωσε την Τετάρτη 9/12/2015 τις υπογραφές στη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών. Φίλοι και μέλη της ΕΕΔΔΑ, στην είσοδο του υπουργείου, κρατούσαν πανό με σύνθημα «Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σπέρνουν φτώχεια, προσφυγιά και θάνατο».

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 49Δημοσιεύματα 

1995 - 2010

Κατάλογος εδώ