Γλώσσα:
Home arrow Τομείς δράσης arrow Μετανάστες - Πρόσφυγες
Μετανάστες - Πρόσφυγες
ΚΑΛΕΣΜΑ επίδοσης υπογραφών στη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών στις 9/12


Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης σας καλεί την Τετάρτη, 9 Δεκέμβρη στις 11:00 το πρωί στην οδό Σταδίου 27 στην Αθήνα, για να επιδώσουμε στη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών τις περίπου 1.100 υπογραφές που συγκεντρώσαμε για το έγκλημα που γίνεται κατά των μεταναστών και προσφύγων στη διάρκεια της σχετικής καμπάνιας μας. Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και πρόσφυγες, που είναι και αυτοί θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, των πολέμων, της καταλήστευσης του πλούτου των χωρών τους, να τονίσουμε πως ριζικές λύσεις υπάρχουν μόνο στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Διαβάστε περισσότερα...
Για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης με πρόσφυγες την 1/11/2015. Συνεχίζεται η συγκέντρωση υλικών

 Την Κυριακή 1η Νοέμβρη, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης την αφιέρωσε στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Δήμου Γαλατσίου.

Το πρωί παραβρέθηκε και χαιρέτισε το φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος «Κορωνίδα» του Γαλατσίου, ανάμεσα στο παιδικό τμήμα του Συλλόγου και προσφυγόπουλα.

 Το απόγευμα 15 μέλη και φίλοι της ΕΕΔΔΑ, ανάμεσά τους και εικαστικοί καλλιτέχνες, παρέδωσαν τα υλικά που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, μπισκότα, χυμούς, γάλατα μακράς διάρκειας κ.λπ. και απασχόλησαν παιδιά διαφόρων ηλικιών, από πολύ μικρά μέχρι 17χρονους νέους, που ζωγράφισαν με τα υλικά που τους πρόσφερε η ΕΕΔΔΑ, ξυλομπογιές, μπλοκ, πλαστελίνες κ.λπ.

Διαβάστε περισσότερα...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σπέρνουν φτώχεια, προσφυγιά και θάνατο

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων και τις πολιτικές που οδηγούν σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Η ΕΕ καλοδέχεται μόνο επιλεγμένο εργατικό δυναμικό, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων, και οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της. Για όλους τους υπόλοιπους μετανάστες και πρόσφυγες το μέλλον είναι οι ταλαιπωρίες, η πείνα, η καταστολή, η προσβολή κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος, οι πνιγμοί και ο θάνατος. Όπως είχαμε προειδοποιήσει, οι λεονταρισμοί της  ΕΕ για τους διακινητές ψυχών συνιστούν ένα απροκάλυπτο πρόσχημα και τα δουλεμπορικά κυκλώματα όχι μόνο δε χτυπιούνται, αλλά αντίθετα γιγαντώνονται.


Τα επεμβατικά σχέδια που απεργάζονται τα επιτελεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών με πρόσχημα το μεταναστευτικό (αφού η
  ΚΠΑΑ ενσωματώνεται στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση), θα είναι καταστροφικά για τους λαούς της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Από το Μάη του 2015 εκδόθηκε απόφαση για στρατιωτική επιχείρηση στη διαδρομή της Νότιας Κεντρικής Μεσογείου (EUNAVFOR). 

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΛΕΣΜΑ για συγκέντρωση υλικών για πρόσφυγες και μετανάστες

Η ΕΕΔΔΑ χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που δείχνουν έμπρακτα ποιες είναι οι διαθέσεις του λαού μας, κόντρα στο ρατσιστικό δηλητήριο που σπέρνουν επί χρόνια οι μηχανισμοί του συστήματος και καλεί τα μέλη και τους φίλους της επιτροπής να δράσουν:

- Συμβάλλοντας στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία της επιτροπής, Ηπείρου 5, στην Αθήνα, ώρες 10 π.μ. με 2 μ.μ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3813052. Μαζεύουμε συσκευασμένα μπισκότα, χυμούς, γάλα μακράς διαρκείας, όπως επίσης παιχνίδια και είδη ζωγραφικής για παιδιά (ξυλομπογιές, μπλοκ, πλαστελίνη, ξύστρες, κλπ.).

Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΛΕΣΜΑ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες 23 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ.

  Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά των μεταναστών και προσφύγων και τις πολιτικές που οδηγούν σε ολοένα αυξανόμενο αριθμό θυμάτων. Μετά το θάνατο του τρίχρονου Αϊλάν, έχουν σημειωθεί δεκάδες πνιγμοί στη Μεσόγειο. 34 νεκροί έχουν καταγραφεί στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, ανάμεσά τους 15 παιδιά. Νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη Μυτιλήνη το Σάββατο 19/9 το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό ενός πεντάχρονου κοριτσιού. Την Κυριακή 20/9 ανατράπηκε πλαστική λέμβος και 24 άνθρωποι αγνοούνται. Ναυάγιο έγινε από την πλευρά της Τουρκίας με 13 νεκρούς και άλλους 13 αγνοούμενους μετανάστες και πρόσφυγες.  Με τις καιρικές συνθήκες να χειροτερεύουν οι κίνδυνοι αυξάνουν δραματικά. 

Σήμερα Τετάρτη ξεκινάει η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, που αποτελεί συνέχεια της έκτακτης συνόδου κορυφής τον Απρίλη, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης με περίπου 900 θύματα, που κατέληξε στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση η οποία προώθησε παραπέρα τη διακηρυγμένη πολιτική των λεγόμενων «έξυπνων συνόρων». 

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 Επόμενα > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 44Δημοσιεύματα 

1995 - 2010

Κατάλογος εδώ